Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Okresní kuželkářské derby rozhodlo pouhých 21 kuželek!

23. 2. 2015 | Muži A | 17. kolo |

Sedmnáctým kolem pokračovala 2.kuželkářská liga mužů. První čtyři družstva tabulky hrála na drahách soupeřů a hned dva celky vyšly bodově naprázdno. Tábor v Českých Velenicích a Rokycany B v Náchodě, tím pádem je více než jasné, že o vítězi soutěže se rozhodne mezi Jičínem a Sadskou. Sadská po velké bitvě, kdy prohrávala již 1:3, nakonec v koncovce vydolovala dva body na pražské Konstruktivě po výhře 5:3 o 17 kuželek!

Obdobné drama nabídlo v Hořicích okresní derby mezi domácími a lídrem tabulky SKK Jičín. V úvodních duelech se na obou stranách prosadili favorité. Pro Jičín získal první bod a náskok v poražených kuželkách Jan Bína. Ten v souboji mládí jednoznačně přehrál Dominika Rumla 604-559. Domácí však kontrovali Jaromírem Šklíbou, který dosáhl nejlepšího výkonu zápasu 605 shozených kuželek a porazil vítěze juniorského semifinále Mistrovství ČR Jiřího Drábka 579. Stav utkání byl vyrovnaný 1:1.

V prostřední části domácí polevili a toho hráči SKK Jičín využili k získání rozhodujícího náskoku. Velmi dobře zahrál Ladislav Beránek, který si poradil 3:1 na dráhy 591-563 s Vojtěchem Tulkou a důležitý třetí bod vybojoval po vyrovnané bitvě se Zdeňkem Měkotou poměrem 569-551 Pavel Kaan! Jičín tak získal při skóre 3:1 ve svůj prospěch více než nadějné vedení 65ti kuželek.

Domácí se však nehodlali vzdát a v závěrečné části šel jejich výkon zásluhou Radka Košťála 576 a Martina Hažvy 586 opět nahoru. Hažva sváděl vyrovnanou bitvu s Jaroslavem Soukupem a Košťál začal výrazně stahovat manko svého týmu proti jičínskému Lukáši Vikovi, kterému se nedařilo zdaleka podle představ. Rázem tu byla dramatická koncovka. Jičín sáhl ke střídání a Lukáše Vika nahradil v nezávidění hodné situaci Josef Vejvara. Ten zachoval v koncovce chladnou hlavu, stejně jako jeho týmový kolega Jaroslav Soukup, a to znamenalo uhájení náskoku 21 kuželek pro SKK Jičín a tím pádem veledůležitou výhru 6:2. Košťál přehrál jičínskou dvojici 576-526, ale Hažva nakonec podlehl v oboustranně krásném souboji Soukupovi 586-592.

Jičín tak upevnil své vedení v tabulce a opět se o jeden krůček přiblížil svému vysněnému cíli. Nyní se však již musí plně soustředit na sobotní duel s Českými Velenicemi, které na Jičín umí a navíc prokázaly nejlepším výkonem kola 3543 proti silnému Táboru vynikající aktuální formu. Utkání začne 28.2. od 14 hodin na kuželně v Lipách – přijďte fandit.