Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Derby s Náchodem kuželkářky nezvládly

23. 2. 2015 | Ženy A | 17. kolo |

Po sedmnáctém kole nejvyšší kuželkářské soutěže žen je jisté, že si to o titul letos rozdají Slavia a Přerov. Tyto dva celky dokázaly zvítězit na rozdíl od tria pronásledovatelů na třetím až pátém místě tabulky a mají již výrazný náskok. Ještě větší dramatičnost nabral boj o bronzové medaile, ve kterém je nyní hned šest celků, které dělí pouhé dva body. O oživení reálných nadějí na záchranu se chtěl na domácích drahách pokusit ve východočeském derby s Náchodem SKK Jičín.

Utkání začalo vyrovnaně, když domácí Lenka Tomášková dle předpokladů získala bod proti Šárce Majerové přesvědčivou výhrou 561-523. Také v druhém duelu jasně kralovala favorizovaná hráčka z Jičína Martina Hrdinová, která však letos aktuálně hostuje právě v dresu Náchoda! Martina dokonale využila znalosti zdejších drah a po skvělém koncentrovaném výkonu zaslouženě, celkem výrazně, překonala magickou šestistovku!. Počítadlo se jí zastavilo po dílčích drahách 142,173, 143 a 159 na vynikajících 617 bodech. Domácí Ivana Kaanová se snažila, ale 554 tentokráte stačit nemohlo. Stav utkání tak byl vyrovnaný 1:1, Jičín ztrácel pouhých 25 kuželek.

Bohužel prostřední část domácí tým opět nezvládl. Ukazuje se jak velkou ztrátou pro tým jsou absence Martiny Tomáškové a Marušky Říhové, které se těší na mateřské povinnosti. Jana Abrahámová 521, ani Alena Šedivá 509 se zdaleka nepřiblížily prvoligovým výkonům a Michaela Kučerová 569 s Danou Adamů 548 měly snadnou práci se získáním rozhodujícího náskoku a vedení 3:1. Ztráta Jičína narostla na 112 kuželek, a to byl před závěrečnými duely již neřešitelný problém.

V koncovce přesto bylo na co koukat. Dramatický duel s Ilonou Bezdíčkovou dovedla do vítězného konce domácí dorostenka Martina Danišová 547-544 a na vedlejších drahách pak excelovala Monika Hercíková ve špičkovém souboji s Anetou Cvejnovou. Hráčka Náchoda po slabším úvodu při druhé šedesátce excelovala 326 a nakonec pokořila o tři kuželky hranici šesti set bodů. Ale ani to jí na bod nestačilo. Hercíková v novém osobním rekordu a druhém nejlepším výkonu kola nešla na jediné dráze pod 154 shozených kuželek (154, 157, 161, 157) a docílila tak zisku 627 bodů. Bohužel to stačilo jen na úpravu konečného skóre ze strany SKK Jičín na 3:5. Jičín tak z jednoho z klíčových zápasů odchází bodově na prázdno a vzhledem k těžkému vylosování se mu reálné šance na záchranu opět zmenšují – naštěstí z posledního kvarteta tabulky v tomto kole neuspěl nikdo a tak šance stále žijí. V dalším kole cestuje SKK Jičín na kuželnu druhého Spartaku Přerov.