Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Vítězi 39.ročníku turnaje neregistrovaných kuželkářů Cerea Ostroměř a Brada

30. 3. 2015 | Neregistrovaní | Nereliga |

Vynikající úroveň měl letošní, již 39. ročník turnaje čtyřčlenných neregistrovaných týmů v kuželkách, který tradičně pořádá Sportovní kuželkářský klub Jičín. Turnaj, největší svého druhu v České republice, právě v předchozích dnech dospěl ke svému závěru. Díky výborné připravenosti sportoviště, které patří mezi nejvíce padavé v ČR a kvalitních výkonů mnoha zkušených neregistrovaných hráčů a hráček padla většina individuálních i týmových rekordů.

Správným vyvrcholením bylo závěrečné kolo nejvyšší soutěže mužů, které teprve rozhodlo jak o vítězi, tak sestupujícím. Ajeto se výhrou nad Natexem posunulo na šestou příčku a Černý sestupový Petr zbyl na hráče Češova. Na prvních pěti příčkách tabulky se však paradoxně nic nezměnilo! Cerea Ostroměř zakončila letošní cestu na trůn stylově, novým týmovým rekordem turnaje na 4x60HS, který má nyní hodnotu 1138 shozených kuželek! To je v průměru skvělých 284,5 na hráče! Největší měrou k tomu přispěl letošním turnajovým maximem 319 shozených kuželek Jiří Dědina. Tým STS Chvojkovice Brod remízou 6:6 ve vzájemném souboji o druhou příčku uhájil stříbrné medaile před JVZ Elektro.

Z druhé ligy postupuje mezi elitu tým Brad. Celkem čtrnáct týmů dokázalo letošní ročních odehrát s průměrem vyšším jak 1000 kuželek na utkání. Bylo to šest nejlépe umístěných celků jak v první, tak ve druhé lize, což dokládá její vysokou úroveň a také vítězové 3.lig a tím pádem postupující do druhé nejvyšší soutěže VOS Jičín a RONAL CR!

V soutěži jednotlivců kraloval letos naprosto přesvědčivě František Černý z týmu RONAL ČR A, který v závěrečném kole ještě vylepšil svůj průměr na konečných 287,43 poražených kuželek na utkání! Na druhou příčku vydařeným výkonem v závěrečném kle úspěšně zaútočil Milan Rosolek z vítězného týmu Cerea Ostroměř. Mezi ženami opanovala pořadí jednotlivkyň s impozantním náskokem více jak patnácti kuželek Eva Loumová 276,33, která drží rovněž maximální letošní výkon mezi dámami 317 shozených kuželek. Kompletní výsledky a statistiky naleznete na www.skkjicin.cz.