Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín B vybojovaly konečnou 2.příčku

13. 4. 2015 | Ženy B | 18. kolo |

Vítězem české skupiny 2. nejvyšší kuželkářské soutěže žen se stává družstvo SKK Rokycany. Zvítězilo především díky výkonům v jarní části, kdy jediné body ztratilo až v tomto posledním kole v Jablonci. Na druhém místě skončilo družstvo SKK Jičín B, vítěz vyrovnané podzimní části, kterému se, na rozdíl od Rokycan, nedařilo zejména na domácích drahách.

V tomto hodnocení skončil tým SKK Jičín až na pátém místě. Možná klíčový byl výpadek již ve druhém kole a prohra právě se západočeským rivalem. Na třetím místě tabulky se umístilo družstvo Loko České Budějovice. Po podzimní části šesté, což v součtu s jarní částí, kdy byl tým druhý nejúspěšnější, znamená „bronzovou“ příčku.

V posledním kole Jičín B právě proti Č.Budějovicím domácí příznivce nepotěšil, když čestný bod vybojovala pouze nejlepší hráčka týmu Nela Pristandová 563-508. Nikdo další se pak již nedostal přes 532 kuželek a to znamenalo vysokou prohru 1:7.

V individuálních statistikách vyčnívá z hráček Jičína Nela Pristandová, která se stala nejúspěšnější hráčkou 2.ligy dle zisku bodů, když ze sedmnácti duelů dokázala zvítězit ve čtrnácti případech! Třetí místo jí patří v hodnocení dle průměru s 540,7 kuželkami na zápas. Jen těsně za ní s 537 kuželkami figuruje na šestém místě nestárnoucí Marie Kolářová a příslibem do budoucna je desátá příčka dorostenky Nikoly Portyšové.

Bohužel v kontextu se sestupem A týmu z nejvyšší soutěže, je jinak pěkná druhá příčka pro tým, který loni ještě prakticky ve stejné sestavě do posledního kola bojoval o záchranu v 1.lize pro oddíl zklamáním – nejvyšší soutěž žen bude příští sezónu bez účasti SKK Jičín.