Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín opouští nejvyšší soutěž po 10 letech

13. 4. 2015 | Ženy A | 22. kolo |

Poslední kolo nejvyšší kuželkářské soutěže žen, rozhodlo o tom, že devatenáctý titul si připisují na svoje konto hráčky Slavie Praha. A navíc je osmým v nepřetržité řadě za sebou od roku 2007. V posledním kole potvrdily zisk titulu na kuželně v Husovicích, kde domácí celek jasně přehrály po nejlepším výkonu na husovické kuželně v letošním soutěžním ročníku. Druhou příčku obsadily s jednobodovou ztrátou hráčky Spartaku Přerov, které měly hodně dlouho našlápnuto na zisk mistrovského titulu, ale závěr sezóny neustály. Třetí příčku vybojovaly hráčky KC Zlín po neskutečně těsném rozdílu ve skóre. Mají na svém kontě o 0,5 bodu víc jak jejich největší soupeřky z Blanska. Soutěž opouštějí Sokol Husovice a po deseti letech bohužel také SKK Jičín. Pro příští ligový ročník je nahradí SKK Rokycany a Slovan Rosice.

Jičín se s nejvyšší soutěží rozloučil na šestidráze v Blansku, kde domácí tým stále bojoval ještě o medaile a do utkání vlétl jako uragán, který během úvodní třicítky prakticky smetl případné naděje hostí na přijatelný výsledek. Jednotlivé dráhy úvodního domácího tria 139, 162 a 170 shozených kuželek znamenaly bleskové vedení o 99 kuželek! V polovině utkání vedlo Blansko 3:0 a o 195 kuželek. K zisku bodu nestačil ani nejlepší výkon na straně SKK Jičín v podání Moniky Hercíkové 558 kuželek. Čestný bod získala proti jediné trápící se domácí hráčce Jana Abrahámová 523-495. Jičín tak podlehl 1:7, ale smutné byly i domácí hráčky, když se dozvěděli, že jim právě o jediný bod ve skóre unikly bronzové medaile.

Tým SKK Jičín v jarní části nenašel adekvátní náhradu za trio kvalitních hráček, které čekají mateřské povinnosti a s nezkušenou sestavou nemohl konkurovat předním českým celkům. Obrovská škoda odchodu Martiny Hrdinové (nyní SKK Náchod), která zaznamenala životní prvoligovou sezónu, kdy se stala nejúspěšnější hráčkou celé ligy dle úspěšnosti ve vzájemných soubojích. Z 21 startů dokázala 19 soupeřek porazit a druhá příčka jí patří v žebříčku dle průměru 568,6, když je jedinou hráčkou z nejlepšího tria, které se započítávají výkony ze všech drah. Zůstává malou záhadou proč se jí zatím vyhýbají reprezentační pozvánky. Jedinou cestou zpět mezi elitu bude pro Jičín sestavit družstvo z výkonnostně nejlepších hráček, které půjdou společně za tímto cílem, neb sportovní potenciál má oddíl stále v této kategorii takový, že je reálné bojovat o horní polovinu prvoligové tabulky.