Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Vítězi Jičínské kuželkářské Tour 2014/15 Pech a Loumová

10. 5. 2015 | Neregistrovaní | Tour |

Jičínská kuželkářská Tour 2014/15 - čtyřdílný seriál turnajů pro neregistrované vyvrcholil na kuželně SKK Jičín velkým finále. A ve výsledkové listině po něm nezůstal kámen na kameni.

V soutěži žen nenastoupila do finále průběžně vedoucí Jana Kiričuková, a tak velkou šanci na prvenství měla druhá Kateřina Janďourková, která měla na další soupeřky náskok pět a více bodů. Až šestý finálový výkon 488 jí ale stačil „pouze“ na uhájení bronzové pozice, když se před ní prosadila Jaroslava Nekvasilová, třetí nejlepší hráčka finále 505. Vítězkou Tour se stala Eva Loumová, která šla do finále z páté příčky, ale v něm deklasovala všechny protihráčky rozdílem několika tříd, když dosáhla na vynikajících 549 kuželek.

Mezi muži hned čtrnáct kuželkářů pokořilo hranici pěti set bodů. Vůbec nejlepším hráčem dne se stal Pavel Frait, kterého vynikajících 589 shozených kuželek posunulo z dosavadní sedmnácté pozice na konečnou šestou příčku. Pátý v hodnocení Tour končí Milan Rosůlek (539), když se před něj o jediný bod posunul druhým nejlepším náhozem finále 578 Alexander Řehořek, který šel do finále až z desáté příčky. Zklamaný byl po finále, kdy dosáhl až osmého výkonu 533 bodů Jiří Dědina, který šel do závěrečného turnaje z první pozice s náskokem dvanácti bodů. To čtvrtý nejlepší finálový výkon 554 kuželek posunul na druhou příčku doposud čtvrtého Františka Černého. Vítězem Jičínské kuželkářské Tour 2014/15 se stal Vladimír Pech, který k druhé příčce po základní části přidal třetí nejlepší nához finálového odpoledne 558 kuželek a mohl se tak radovat ze zaslouženého prvenství s náskokem jedenácti bodů.