Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín válcují ve 2.lize své konkurentky

19. 10. 2015 | Ženy A | 4. kolo |

Zápasy 4. kola pokračovala také 2. nejvyšší kuželkářské soutěže žen a oběma celkům SKK Jičín se podařilo vysoko zvítězit!

Ženy B čekal v domácím prostředí přímý souboj druhého s prvním celkem tabulky Sokolem Chýnov o samotné čelo soutěže. Duel také začal více než vyrovnaně. Eva Kammelová podlehla nejlepší hráčce hostujícího celku Dvořákové 550-581 a naopak Monika Hercíková zdolala 582-555 Kotorovou. Po první třetině zápasu tak dělily oba ceky za stavu 1:1 pouhé 4 kuželky. To však bylo naposledy co Chýnov mohl pomýšlet na případný bodový zisk. Od dalších hodů již domácí hráčky jen a jen navyšovaly rozdíl mezi oběma celky, když navázaly na vydařený výkon ze svého úvodního domácího utkání. Ten ještě o 6 kuželek vylepšily na perfektních 3441. Podíleli se na tom postupně Ivana Kaanová, která díky 592 shozeným kuželkám dosáhla dokonce na nejlepší výkon soutěže v tomto soutěžním ročníku, dále Michaela Kučerová 579, Petra Abelová 567 a Nela Pristandová 571. Jičín tak deklasoval Chýnov rozdílem více jak dvou set kuželek 7:1. O vysoké hodnotě výkonů svědčí i to, že stejně jako při minulém domácím duelu jičínské druholigové ženy dosáhly lepšího výkonu, než odpoledne prvoligoví muži hostujícího Baníku Stříbro! Pokud si takovouto formu družstvo bude držet i nadále bud jistě útočit na svůj cíl, kterým je návrat do nejvyšší soutěže.

V tom mu může dosti pomoci i A tým, který stejně dobře zvládl duel na jihu Čech. Kuželna v Českých Budějovicích patří k těm nejméně padavým, ale hráčky Jičína se tím nenechaly znervóznit, hrály trpělivě a postupně si připisovaly jeden dílčí bod za druhým. Nakonec z toho bylo rovněž vysoké vítězství 7:1. Málo kdy vídanou kuriozitou se stal hned trojlístek hráček SKK Jičín v naprosto shodném nejlepším výkonu svého celku! Každá z kuželkářského tria Viková, Abrahámová a Nožičková shodila 517 kuželek!