Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín B neztratily ve 2.lize ani bod a vrací se mezi elitu!

10. 4. 2016 | Ženy A | 22. kolo |

Druhá nejvyšší kuželkářská soutěž žen měla o víkendu na programu zápasy závěrečného 22.kola. Jičín A se rozloučil prohrou 1:7 v Kolíně, když mu ve vyrovnaném zápase unikly koncovky jednotlivých duelů o 4, 8, 16 či 20 kuželek. Přesto prohra nemohla změnit nic na skvělé konečné druhé příčce!

Lídr soutěže Jičín B se postavil na domácí kuželně proti třetímu nejlepšímu celku jarní části soutěže Spartě Kutná Hora. Přestože se soupeři třikrát podařilo pokořit hranici 550 poražených kuželek, Jičín opět dominoval vyrovnaností celého týmu a s přehledem si dokráčel ve dvacátém utkání sezóny k dvacátému vítězství! Ano výhrou 6:2 se podařilo uhájit letošní ligovou neporazitelnost! Návrat do nejvyšší soutěže tak tým vyšperkoval, na této úrovni málo kdy vídanou bilancí, když celou soutěží projel jako nůž máslem, bez ztráty jediného bodu! V zápase proti Kutné Hoře se dařilo především Petře Abelové 575-502 a Nikole Portyšové, která v nádherném duelu s Evou Renkovou dosáhla dokonce při výhře 582-568 nejlepšího výkonu celého kola! Předsezónní cíl tak byl nejen naplněn, ale díky fantastické sérii a double obou celků v konečné tabulce i předčen!


Tento soutěžní ročník jednoznačně ukázal, že pokud jičínský oddíl postaví do soutěže družstvo složené ze svých nejlepších hráček – bude mít velkou sílu. Pokud se podaří na toto navázat a v roce příštím ještě prohloubit spolupráci mezi oběma celky, má Jičín reálnou šanci i v nejvyšší soutěži bojovat i o medaili! Vždyť do podzimních bojů bude moci s velkou pravděpodobností zasáhnout již i trojlístek opor SKK Jičín, které si v této sezóně plnil především mateřské povinnosti, Marie Říhová, Lenka Tomášková či Martina Pluhařová!

Za týmy Jičína skončil třetí příčce SK Žižkov Praha. Je zajímavé se podívat, že tabulka po podzimní části je v čele stejná jako celková, ovšem Jičín A skončil v jarní až na 5 místě, Žižkov dokonce na místě 9. V jarní části skončilo na druhém místě družstvo Chýnova, na třetím K. Hora a na čtvrtém Kolín

V průběhu soutěžního ročníku padly dvě šestistovky. Nejlepšího výkonu 615 sražených kuželek dosáhla Dita Kotorová a druhou šestistovku shodila Michaela Kučerová z SKK Jičín 602 kuželek. Nejlepší v jednotlivkyních skončila jablonecká Jana Floriánová s průměrem 553,3 kuželek, na druhém mstě Kamila Dvořáková 552,9 a na třetím opora SKK Jičín Nela Pristandová 549 kuželek. Sezónního maxima družstev dosáhl tým Jičína B, když se mu podařilo shodit 3441 kuželek.