Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín B dominují i statistikám 2.ligy

20. 4. 2016 | Ženy A |

Druhou nejvyšší kuželkářskou soutěž žen opanovala tomto ročníku družstva SKK Jičín. Předsezónní cíl, návrat do nejvyšší soutěže byl díky kvalitním a především stabilním výkonům nejen naplněn, ale díky fantastické sérii a double obou celků v konečné tabulce i předčen!

Není tedy divu, že jak týmovým, tak individuálním statistikám soutěže kraluje povětšinou též Jičín. Za týmy Jičína skončil třetí příčce SK Žižkov Praha. Je zajímavé se podívat, že tabulka po podzimní části je v čele stejná jako celková, ovšem Jičín A skončil v jarní až na 5 místě, Žižkov dokonce na místě 9. V jarní části skončilo na druhém místě družstvo Chýnova, na třetím K. Hora a na čtvrtém Kolín. Hráčky Jičína B dokázaly zahrát nejlepší výkon sezóny hned na čtyřech kuželnách z devíti, kde se letos hrálo. V třetím kole dosáhl sezónního maxima v Ústí nad Labem 3120, ve čtvrtém poté nejlepšího výkonu celého ligového ročníku 3441 na domácích drahách, v jedenáctém3197 v Kutné Hoře a v kole třináctém v Náchodě díky 3261 poraženým kuželkám.

V průběhu soutěžního ročníku padly dvě šestistovky obě na kuželně v Jičíně – což svědčí o skvělé připravenosti zdejších drah. Vůbec nejhodnotnějšího výkonu 615 sražených kuželek dosáhla Dita Kotorová a druhou šestistovku přidala Michaela Kučerová z SKK Jičín 602 kuželek. Nejlepší v jednotlivkyních skončila jak v hodnocení dle průměru, tak dle zisku bodů jablonecká Jana Floriánová s průměrem 553,3 kuželek, na druhém místě dle průměru Kamila Dvořáková 552,9 a na třetím opora SKK Jičín Nela Pristandová 549 kuželek.

V tabulce dle zisku bodů patří druhé místo Nele Pristandové, když vybojovala 17 duelů z 19 možných a třetí Michaele Kučerové s 15. body z 19 možných.