Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Dorostenky SKK Jičín na MČR dvakrát v elitní desítce

10. 5. 2016 | Ostatní | Mistrovství republiky |

S nadějemi na dobré umístění vzhlíželi příznivci Sportovního kuželkářského klubu Jičín k Mistrovství ČR dorostenek. Je pravda, že po loňském jaru snů nemá dvojnásobná mistryně světa Nikola Portyšová takovou formu jako loni, ale na vrcholnou akci se umí dobře připravit. Navíc nebyla jediná kdo hájil barvy SKK Jičín, překvapit mohla i Marie Morávková a samozřejmě se drželi palce i Natálii Topičové, která letos Jičínu pomáhala v nejvyšší dorostenecké soutěži.

Marie Morávková mohla být spokojena, když jí při 516 poražených kuželkách přálo i trochu štěstíčka a z poslední postupové šestnácté příčky prošla i do nedělního sprintu! Nikola Portyšová bojovala, nahrála 372 kuželek do plných a 172 v dorážce. Výsledných 544 kuželek nakonec stačilo na pěkné šesté místo. Medaile ale vysela výrazně výše. Bronz získala Natálie Topičová za 568 poražených kuželek a zlato, překvapivě, ale zcela zaslouženě jedinou šestistovkou dne Tereza Buďová reprezentující Nové Město n.M. 603.

To znamenalo, že v nedělním úvodním kole sprintu nastoupila proti novopečené šampiónce jičínská Marie Morávková. A povedl se jí husarský kousek. Při stavu 1:1 na dráhy přišel na řadu rozstřel a v něm uspěla hráčka SKK Jičín! Ve čtvrtfinále pak bohužel nestačila 0:2 na budoucí mistryni Dominiku Vinklárovou z Hranic, která v cestě za zlatem ve finále zastavila i Natálii Topičovou, která dokázala projít do finále díky třem úspěšným rozhozům! Nikola Portyšová bohužel vypadla v úvodním kole sprintu. Přesto je pro barvy SKK Jičín tento šampionát dorostenek úspěšným, vždyť ziskem 4.-8., 6., 9.-16. a 16. příčky se jen tak některý oddíl pochlubit nemůže.