Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři zahajují mistrovské soutěže

5. 9. 2016 | Ostatní |

Mistrovská kuželkářská sezóna začíná registrovaným hráčům již tento víkend. Muži A uhájili při své premiérové účasti 1.ligu a tak se i letos představí v nejvyšší soutěži.

Jelikož však zároveň vzniká Česko-Slovenská interliga, kam postoupilo prvních šest celků loňského ročníku, nemůže být pro letošek cíl záchrana, ale boj o horní polovinu tabulky a to přestože se nepodařilo udržet dorosteneckého a juniorského úspěšného reprezentanta Honzu Bínu, který odchází do nejlepší soutěže světa, německé Bundesligy. Loňskou osvědčenou sestavu však doplní další naděje do budoucna, když z SKK Vrchlabí přichází na hostování Jan Ringel a sestavu doplní z B týmu Jičína i zkušený Pavel Louda, který již loni A týmu výrazně pomohl. Se svými ligovými zkušenostmi bude patřit k základním kamenům týmu Pavel Kaan. K oporám se svými výkony jistě zařadí Jiří Drábek a Jičín stále hodně spoléhá na své odchovance a stabilní hráče A týmu Jaroslava Soukupa, Lukáše Vika, Josefa Vejvaru. V záloze bude připraven osvědčený žolík tohoto družstva Roman Bureš. Svou prvoligovou misi zahájí hráči SKK Jičín na osmidráze v Olomouci v sobotu 10.9. od 14 hodin, loni tam dokázali zkušené domácí družstvo zaskočit a překvapivě zvítězit. O týden později zavítá do Jičína TJ Lokomotiva České Velenice. Hrát se bude tradičně od 14. hodin 17.9.

Muži B (V.Pavlata, T.Pavlata, V.Řehák, J.Kříž, M.Mazáček, J.Soukup nejml.) loni druhým místem ve své druhé sezóně ve Východočeské divizi splnili svůj velký cíl a to vybojovat zpět 3.ligu, kde působili nepřetržitě deset let! Záchrana ligy bude cíl i pro letošní sezónu, tým však nečeká lehký ročník. Kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům nemohou stále počítat s pomocí P.Kříže a A.Plaňanského a hrozí tak problémy se skládáním sestavy. Jistě bude nutná velmi dobrá spolupráce s C týmem, která se osvědčila v minulých sezónách. Z C týmu do ligové sestavy přechází také mladý nadějný dorostenec Jaroslav Soukup nejmladší. Družstvo zahájí letošní ročník 10.9. v domácím prostředí od 14 hodin s Teplicemi a v tomto zápase jistě bude chtít uspět!

Oba ženské týmy loni dokonale opanovaly 2.ligu, když získaly nejen vítězství v soutěži s unikátní bilancí bez jediného ztraceného bodu, ale i druhé místo. A tým SKK Jičín se tak opět představí po krátké pauze v nejvyšší soutěži žen. Sestavy se opět trochu mění. Nepodařilo se prodloužit hostování Ivy Kaanové, která odchází za velkou výzvou do Slavie Praha. Michaela Kučerová z Hořic, která má dlouholeté zkušenosti s nejvyšší soutěží rovněž v dresu Slavie Praha či SKK Náchod však zůstává. Prvoligový tým má dále na soupisce Nikolu Portyšovou, Evu Kammelovou, Nelu Pristandovou, Michaelu Nožičkovou, Moniku Hercíkovou a Danu Vikovou Soutěžní ročník začne pro A tým venkovním utkáním s Přerovem tuto sobotu 10.9, na což naváže domácí utkání se Slávií Praha v 10hodin v sobotu 17.9. a extrémně těžký los v úvodu soutěže završí cesta do Blanska. Jakýkoliv bodový zisk z tohoto trojboje bude pro staronového účastníka nejvyšší soutěže velkým úspěchem. Tedy přijďte fandit a sledujte dění z jičínských kuželek na www.skkjicin.cz.