Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín celé utkání vedly, ale na poslední dráze o oba body přišly

22. 11. 2016 | Ženy A | 9. kolo | J. Kapucián

Deváté kolo nejvyšší kuželkářské soutěže žen svedlo k východočeskému derby družstva SKK Jičín a SKK Náchod. Domácí hráčky chtěly navázat na kvalitní výkony z posledních týdnů a vítězstvím potvrdit další postup tabulkou. A od samého úvodu se jim to poměrně dobře dařilo naplňovat.

O výborný vstup do zápasu se v dresu Jičína postarala Monika Hercíková, která vysokým vítězstvím 567-507 dostala své družstvo do nadějného vedení. Škoda, že Eva Kammelová, která již vedla 2:0, po tuhém boji nakonec druhý bod pro Jičín neuhájila. Nakonec podlehla o 8 kuželek Šárce Majerové 532-540. Přesto měl Jičín za stavu 1:1 52 kuželek k dobru.

Krásné souboje nabídla prostřední část utkání. V obou případech je rozhodly až poslední hody. Nela Pristandová dokázala bodovat díky vítězství 575-568. Michaela Kučerová bohužel o těsný náskok přišla a její soupeřka Nina Brožková se radovala ze šťastného vítězství nejtěsnějším možným rozdílem jediné kuželky 569-568. Skóre zápasu tak zůstávalo stále vyrovnané 2:2, ale Jičín navýšil svou výhodu již na 58 kuželek.

V koncovce se však Náchod vybičoval k velkému náporu a postupně začal náskok domácích snižovat. Po první dráze činil odstup pro Jičín ještě komfortních 50 kuželek, ale po dalších třiceti hodech již jen 15 kuželek a bylo tu velké drama. Stejný rozdíl dělil oba soupeře i před závěrečnou drahou. Poslední plné již dostaly Náchod poprvé do vedení. V koncovce to byla přetahovaná o každou kuželku. Jičín potřeboval k uhájení alespoň nerozhodného výsledku udržet kuželky, na své straně, když už bylo jasné, že jak Nožičková tak Portyšová své soupeřky nepřehrají. Bohužel 11 kuželek zůstalo nakonec na straně Náchoda, který tak nakonec otočil zápas na 6:2 ve svůj prospěch. V koncovce se o to zasloužily velmi kvalitními výkony Aneta Cvejnová, která přehrála Nikolu Portyšovou 585-544 a Renata Šimůnková 565-537 Michaelu Nožičkovou.

Velká škoda, neboť Náchod tak míří do horní poloviny tabulky, Jičín zatím figuruje v boji o záchranu na deváté příčce. Po týdenní ligové přestávce čekají závěrečná dvě utkání hráčky SKK Jičín na moravské půdě u soupeřek, nejprve 3.12. ve Valašském Meziříčí a poté 10.12. v Husovicích.