Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín B zakončili podzim výhrou o 4 kuželky!

14. 12. 2016 | Muži B | 11. kolo | J. Kapucián

V rámci závěrečného podzimního kola 3. kuželkářské ligy mužů, čekalo B tým Jičína jedno z klíčových záchranářských utkání proti B týmu Trnovan. Oba celky předvedly skvělé drama, kde do předposledního hodu nebylo jasné, které z družstev se bude moci radovat z vítězství.

Samotný úvod se Jičínu nevydařil, když během úvodní šedesátky nabral manko více jak padesát kuželek. Druhá šedesátka však již byla ve znamení náporu Petra Koláře a Tomáše Pavlaty. Kolář potvrdil velmi dobrou formu a získal bod výhrou 578-571. I Tomáš Pavlata již sahal po bodovém zisku, ale ten mu nakonec o pouhé 3 kuželky 554-557 utekl. Stav zápasu v jeho třetině tak byl 1:1 a Jičín měl 2 kuželky k dobru. V druhé části předvedl třetí třetiligovou šestistovku v právě probíhající sezóně na jičínských drahách Miroslav Náhlovský a dostal tak hosty do vedení. Na vedlejších drahách naštěstí vybojoval bod výhrou 545-536 nad Petrem Kubitou Jiří Kapucián a skóre zápasu bylo opět srovnáno 2:2. Nicméně Jičín ztrácel 33 kuželek. A ani vstup do koncovky nebyl příliš optimistický, Trnovany B opět navýšili náskok až k padesáti kuželkám. Jenže hráči SKK Jičín stejně jako před týdnem koncovku zvládli. Vladimír Řehák sice podlehl 534-567, ale výbornou hru předvedl Jaroslav Kříž 592-522 a jičínské duo tak nejen že smazalo náskok soupeře, ale nakonec přidalo dokonce 4 kuželky navrch a Jičín se tak mohl radovat z výhry 5:3 3357-3353 ve svém druhém nejlepším výkonu podzimní části. Hráči SKK tak odsunuli svého soupeře na předposlední příčku a přezimují tak mimo sestupové pozice na 10.příčce.

Poslední podzimní kolo přineslo i několik dalších velmi dramatických soubojů. Vedoucí Česká Lípa vítězí na Tehovci rozdílem 6 kuželek, či Konstruktiva B poráží Rokytnici o 2 kuželky. V ostatních zápasech vyhrávají již jen hosté. Trutnov v Ústí, Žižkov v Teplicích a Kutná Hora v Praze. Znamená to, že na čele tabulky přezimuje Česká Lípa s dvoubodovým náskokem před Trutnovem. Pravděpodobně mezi těmito dvěma týmy se rozhodne o postupujícím do druhé ligy. No a na dně tabulky, tam se nám to vaří. Těžko tipovat, kdo soutěž opustí, ale určitě budou rozhodovat minimální rozdíly.