Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Bína a Viková přeborníky Královéhradeckého kraje!

1. 2. 2017 | Ostatní | Krajská mistrovství jednotlivců | P. Kříž

O uplynulém víkendu bojovali kuželkáři v Královéhradeckém kraji na krajských přeborech jednotlivců. Hrálo se nejen o medaile, ale především o postup na Mistrovství České Republiky! Jičínským hráčům se povedlo vybojovat dva tituly, k tomu navrch ještě po jedné stříbrné a bronzové medaili. Všechna medailová umístění znamenají postup na republikové přebory.

Největší medailovou nadějí byl junior Honza Bína, tuto sezonu hrající v německém Straubingu. Roli favorita v Náchodě ustál skvěle a výkonem 617 kuželek získal titul krajského přeborníka! Agatonovi Plaňanskému, hostujícímu v Dynamu Liberec, se tolik nedařilo a 7. místo na postup nestačilo.

Druhý titul putuje do Jičína zásluhou seniorky Dany Vikové, která v Rychnově nad Kněžnou obhajovala titul z loňského roku, a to díky výkonu 557 poražených kuželek. Přebory seniorek patří obvykle k největším medailovým nadějím pro Jičín, tentokráte se zadařilo Daně, méně potom Marii Kolářové a Aleně Šedivé, které na postup nedosáhly.

V medaili jsme doufali i v kategorii juniorek, do které prvním rokem nakoukla Nikola Portyšová. Nicméně právě vrchlabský sadurit není právě ten Nikolčin úplně nejoblíbenější. Tentokrát se s ním ale poprala skvěle, 576 kuželek nestačilo jen na hořickou Denisu Nálevkovou, která shodila 605 kuželek. I tak ale parádní druhé místo a další postup na republiku pro Jičín.

Klasicky nejnabitější kategorie je kategorie mužů, kteří hráli na záludné sypačce v Hradci Králové. Jičín měl po letech jen jediného zástupce, Jirku Drábka. Tomu se už ale podařilo postoupit loni, takže si dělal naděje i letos. A oprávněně! Ve dvou náhozech porazil 1159 kuželek, což sice bylo pouhých pět kuželek za vítězem, ale i tak 3. místo a postup na republiku je velkým úspěchem!

V Rychnově nad Kněžnou soupeřily i ženy. V této kategorii jsme měli největší obsazení. Bohužel ani jedna z trojice Tomášková, Říhová, Nožičková na postup nedosáhla, i když výsledky to byly dost těsné. Na republikových přeborech ale přece jen bude Jičín svým způsobem zastoupen, protože postoupit se podařilo Martině Hrdinové, která před sezonou přestoupila do Náchoda, a také Michaele Kučerové, která sice v jednotlivcích reprezentuje Hořice, ale v ligové soutěži hostuje v prvoligovém jičínském týmu.

Za menší zklamání se dá považovat vystoupení seniorů na nové kuželně v Trutnově. Už jen účast pouze dvou hráčů z Jičína není něco, na co bychom si chtěli zvykat. Ani opoře prvoligového A týmu Pavlu Loudovi, ani nestárnoucímu Frantovi Čermákovi se postoupit nepodařilo, tak snad zase za rok.

Jičínská kuželna hostila dorostence, kde prvním rokem získává zkušenosti Josef Novák. Ten předvedl výkon 484 kuželek, za což se určitě nemůže stydět, ale na nejlepší hráče to ještě nestačí. Nicméně jeho výkonostní růst je příslibem pro další sezonu.

Nejmladší kuželkářský potěr odehrál přebory v Hořicích. Aleš Kloutvor porazil 402 kuželek, Pavlína Nožičková 384 kuželek. Ani jeden výkon na postup sice nestačil, ale i tito mládežníci zaslouží pochvalu, a snad jejich výkonostní růst bude pokračovat podobným tempem i v roce 2017.

Nicméně dorostenci a žáci mohou ještě mají šanci postoupit na republikové přebory, a to z Českého poháru dorostu, resp. Poháru mladých nadějí.