Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín splnily cíl udržet nejvyšší soutěž i pro další rok, kdy by mohly zamířit v tabulce výše!

11. 4. 2017 | Ženy A | 22. kolo | J. Kapucián

Nejvyšší kuželkářská soutěž žen zakončila svůj letošní ročník zápasy posledního 22.kola. Mistrovský titul získaly poprvé v historii hráčky Slovanu Rosice, které podávaly po celou sezónu vyrovnané výkony a prohrály pouhé čtyři zápasy. Stříbrné medaile získaly kuželkářky Slavie Praha se ztrátou šesti bodů na vedoucí celek a na bronz dosáhl Sokol Duchcov, přestože měl velké problémy s kádrem družstva hlavně po zdravotní stránce. Soutěž opouští Lokomotiva Česká Třebová. Do druhé ligy jí doprovodí Sokol Husovice. Jejich místa nahradí vítězové druhých lig SK Žižkov Praha a KC Zlín. Až čtvrté místo vybojovaly hráčky loňského mistra Spartaku Přerov.

Kuželkářky SKK Jičín hostily v závěrečném duelu sezóny pátý tým tabulky Valašské Meziříčí a se svým soupeřem svedly divácky velice atraktivní bitvu. Vedení na kuželky se přelévalo z jedné strany na druhou hned několikrát během zápasu. Po šedesáti hodech na tom byl lépe Jičín +21, po další dráze již 12 kuželek ztrácel. Úvodní třetinu utkání nakonec při skóre 1:1 vyhrály domácí hráčky těsným rozdílem devíti kuželek. Michaela Nožičková po výborném výkonu zdolala 584-556 Vaštákovou. Eva Kamelová po boji podlehla 541-560 Štreitové.

Prostřední část přináší na každé straně jedno velké zklamání a jeden výborný výkon. Jičínská Nikola Portyšová prohrává s Čipovou 503-604, naopak Nela Pristandová vyhrává 571-489. V polovině zápasu vedou hostující hráčky již o 39, na konci druhé třetiny je však rozdíl pouhých 10 kuželek.

Závěr má podobné parametry jako prostřední část. Na každé straně po jednom zklamání, a po jednom vydařeném výkonu. Rozhodují tak detaily. Před poslední drahou vede Jičín o 11 kuželek. V koncovce se nedaří domácí Monice Hercíkové (114) , ale skvělý finiš (162) předvádí Michaela Kučerová. Hercíková prohrává na dráhy, ale udrží o 6 kuželek náskok 507-501 nad Uhříkovou. Když Michaela Kučerová vítězí 582-556 nad Jandíkovou může se tým Jičína radovat z výhry 5:3 o 22 kuželek. V tabulce tak Jičín poskočil před Rokycany na osmou pozici. Pro staronového účastníka nejvyšší soutěže byla záchrana hlavním cílem, který se podařilo naplnit již několik kol před závěrem ligy. Družstvo podalo několik velice kvalitních výkonů, díky kterým obralo o body i favority soutěže. K posunu do vyšších pater tabulky bude tým potřebovat stabilizovat výkony. Tým na to potenciál rozhodně má!