Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Jaroslav Soukup nejml. veze bronz z MČR v kuželkářském sprintu!

18. 5. 2017 | Ostatní | MČR dorost | J. Kapucián

Skvěle zakončil letošní sezónu další nadějný dorostenec Sportovního kuželkářského klubu Jičín Jaroslav Soukup nejmladší. Přitom cesta k cennému kovu nebyla letos jednoduchá a přinesla i několik zklamání.

Jako benjamínek týmu se musel vypořádat s neúspěšným podzimem v třetiligovém B týmu mužů, v dorostu musel „zkousnout“ mnoho týmových porážek, neboť se v Jičíně po odchodu úspěšných hráčů a hráček tvoří nové mladé družstvo. To v nejvyšší soutěži na své konkurenty většinou ztrácelo. Nevyšlo mu ani krajské mistrovství jednotlivců. V jarní části se však vše začalo obracet k lepšímu. S B týmem mužů se mu nebývale dařilo, přišlo několik vydařených výkonů v Českém poháru dorostu a díky konečnému umístění v elitní desítce této soutěže nakonec i postup na MČR!

V Poděbradech na vrcholné akci mezi 36 nejlepšími dorostenci republiky porazil na 120HS pěkných 545 kuželek a získal třinácté místo. Rezervy byly především v plných 356, dorážku 189 měl tentokráte na úrovni medailistů. Pouhých pět kuželek scházelo k umístění v elitní desítce. Co bylo ale opravdu důležité třináctým místem si zajistil účast i v další disciplíně sprintu. V neděli rozhodně mezi šestnáctou nejlepších ze soboty nepatřil mezi TOP favority. A tato role mu dokonale sedla, když v úvodním kole s přehledem 2:0 vyřadil Davida Matlacha, mohl být spokojen – část ve čtvrtfinále byla úspěchem. V něm se postavil proti novopečenému Mistru České Republiky Davidu Sukdolákovi a odehrál skvělou vyrovnanou partii, kterou za stavu 1:1 na dráhy musela rozhodnout až náhlá smrt! Pevné nervy a pevná ruka v tomto rozstřelu znamenají vítězství jičínského kuželkáře 22:14 a jistou medaili! A je tu semifinále a opět krásná bitva s Danielem Aujezdským. I tento duel dojde za stavu 1:1 až k náhlé smrti. Ta tentokráte v těsném poměru 18:20 padla na Soukupa. Ziskem dorostenecké bronzové medaile, tak jičínská naděje let budoucích, navázala na své stříbro z roku 2015 mezi žáky a skvěle zakončila letošní ročník mládežnických kuželkářských soutěží z pohledu SKK Jičín.