Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín hrají ve skvělé formě a poráží silný Zlín 7:1!

3. 10. 2017 | Ženy A | 3. kolo | J. Kapucián

Vstup do nového soutěžního ročníku 1. kuželkářské ligy žen nad všechna očekávání předvádí tým kuželkářek SKK Jičín. Před vstupem do soutěže oslabený a tím pádem poměrně podceňovaný celek opět zaskočil ambiciózního soupeře a nadchl domácí diváky. Po úvodní výhře nad silným Přerovem a srdnatém boji v Rokycanech vyšperkoval své účinkování letošním ligovým maximem 3368 poražených kuželek a dalším vítězstvím! To navíc v základní sestavě chyběla doposud nejlepší hráčka družstva Lenka Vávrová!

Výborně vyšel týmu opět úvod zápasu, ve kterém jak Monika Hercíková, tak Dana Viková prokázaly pevné nervy. Obě jičínské kuželkářky ustály velmi vyrovnané koncovky při všech třech úvodních třicítkách. Již po devadesáti hodech bylo za stavu 3:0 v jejich prospěch jasné, že po úvodní části zápasu povede SKK Jičín 2:0! Hercíková vítězí i na kuželky 561-535, Dana Viková 559-563 na poslední dráze přišla o svůj náskok, ale tentokráte jí to mrzet rozhodně nemusí.

Že se Zlín pokusí zvrátit průběh na svou stranu bylo zřejmé. Také v prostřední části předvedly jeho hráčky pěkné náhozy 567 a 565 poražených kuželek. Jenže ani to jim nepomohlo. Domácí duo Marie Říhová a Alena Šedivá bylo ještě lepší! Maruška Říhová začala excelentní úvodní šedesátkou 304! V koncovce si pak pohlídala zisk bodu nejlepším výkonem celého utkání 575-567. To Alena Šedivá po prvních drahách vysoko prohrávala a zřejmě by na její vítězství nad dobře hrající Martinou Ančicovou 295 v tu chvíli nikdo nevsadil. Jenže opak byl pravdou. Šedivá, která neměla již co ztratit, se uvolnila, skvělé plné 100 na třetí dráze jí doslova nakoply a ve skvělém rytmu pokračovala i nadále. V závěrečné dorážce nakonec dotáhla skvělou stíhací jízdu až k výhře 572-565. Během druhé šedesátky porazila výtečných 306 kuželek! Jičín tak nad hodně zaskočeným soupeřem vedl 4:0!

O vítězi však ještě zdaleka nebylo rozhodnuto, neboť rozdíl mezi oběma celky činil hratelných 37 kuželek. Jenže to již byl Zlín pod velkým tlakem a domácí dvojici se dařilo s přehledem udržovat stále bezpečný odstup. O tom, že oba body zůstanou v Jičíně, prakticky rozhodla Petra Abelová s Marií Kolářovou na třetích drahách. Lavička i publikum byly ve varu. A není se co divit, když jim hráčky SKK nabídly skvělou podívanou 162 a 157 shozených kuželek! Petra Abelová dotáhla svůj duel s Hanou Stehlíkovou k vítězství 546-531 a tak jediný čestný bod pro Zlín vybojovala díky druhému nejlepšímu náhozu utkání Martina Zimáková 572-555 proti Marii Kolářové. Jičín tak vítězí po skvělém týmovém výkonu 3368 poražených kuželek 7:1 a připravuje svým soupeřkám první bodovou ztrátu tohoto ročníku. Domácí tak přes velmi těžký los v úvodu soutěže figurují po třech kolech na parádním pátém místě a především se můžou pyšnit opravdu skvělou formou většiny hráček.

K dalšímu utkání cestují hráčky SKK Jičín do pražského Edenu, kde je 14.10. od 11 hodin čeká silný celek Slavie Praha. Zápas bude o to pikantnější, že sešívaný dres oblékají i Michaela Kučerová, která hrála za Jičín loni a Ivana Kaanová, která hájila barvy SKK v předminulé sezóně!