Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Řehák s Burešem zachránili v koncovce remízu se Sokolem Tehovec

27. 11. 2017 | Muži B | 10. kolo | J. Kapucián

Trutnov i Náchod vítězí. Hořice neuspěly na Konstruktivě. Na čelo se dotahuje Rokytnice po výhře v Praze na Žižkově. Venku ještě vítězí Benešov a to minimálním rozdílem v Poděbradech a v Jičíně se soupeři rozešli smírně. To jsou ve stručnosti základní informace odehraného 10.kola 3. kuželkářské ligy mužů. Kuželkáři SKK Jičín B si byli vědomi, že po domácí prohře v okresním derby, která ukončila jejich třízápasovou vítěznou sérii, potřebují v dalším záchranářském boji se sousedem z tabulky Sokolem Tehovec bodovat.

Bohužel úvod zápasu vyšel lépe díky jediné šestistovce zápasu v podání Tomáše Čožíka 604 Tehovci. Hosté tak od úvodu drželi náskok v poražených kuželkách. Jičín naštěstí hájil vyrovnané skóre, o což se postaral výhrou 549-516 Tomáš Pavlata. Prostřední část se odvíjela v podobném duchu. Hosté drželi náskok v poražených kuželkách, když se na straně domácích trápil Martin Mazáček 515-547. Utkání však zůstalo stále otevřené, neboť na 2:2 srovnal výhrou 558-520 Vladimír Pavlata.

V nelehké pozici, s vědomím že musí oba dva bodovat, vstupovali do koncovky Roman Bureš s Vladimírem Řehákem, ten navíc proti nejlepšímu hráči soutěže minulé sezóny Jaroslavu Procházkovi! Strhující souboje na jednotlivých drahách rozhodovaly minimální rozdíly. Roman Bureš po náročném programu tohoto týdne, kdy měl v nohou již dva vítězné mistrovské zápasy za C tým SKK Jičín, nehrál s obvyklou lehkostí. V klíčových okamžicích však ukázal nejen srdce bojovníka, ale i lepší nervy než jeho soupeř. Přestože na shozené kuželky zaostal za Vladimírem Matějkou 531-557 dokázal vybojovat bod pro svůj tým díky nejtěsnější výhře na dílčí body 2,5:1,5! Na vedlejších drahách odehrál skvělý zápas Vladimír Řehák, který se dokonale zkoncentroval i vyhecoval na těžkého soupeře. Díky nejlepšímu výkonu na straně domácích získal po výhře 589-564 čtvrtý bod ze hry a Jičín tak nakonec dotáhl zápas k zasloužené remíze 4:4. Tehovec uhájil svůj náskok nakonec o 24 kuželek. Oba celky tak o bod navýšili svůj odstup od sestupových příček.

Podzimní část zakončí kuželkáři SKK Jičín B v Náchodě, kde budou domácí jasnými favority, ale Jičín již historicky několikrát na půdě tradičního rivala dokázal překvapit – tentokráte by se mu to náramně hodilo.