Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářská Hvězda Trnovany zářila v Jičíně více jak domácí a odváží si oba body

17. 1. 2018 | Muži A | 12. kolo | J. Kapucián

Zápasy 12. kola odstartovala jarní část 1.kuželkářské ligy mužů. Jičín přezimoval s bilancí pěti výher, jedné remízy a pěti porážek na osmé příčce tabulky. S bodovým ziskem panovala spokojenost, vždyť od třetí příčky dělí tým pouhé tři body, naopak od těch sestupových bodů sedm. Jaro však bude velice těžké. Tým se bude muset obejít bez další z dlouholetých opor a to Josefa Vejvary. Ten se zranil během oddílových přeborů a s největší pravděpodobností již do jarní části nejvyšší soutěže nezasáhne. Soupisku A týmu tak doplnil další ze zkušených borců SKK Jičín Roman Bureš, ovšem pro úvodní duel s KK Hvězda Trnovany nebyl k dispozici.

„Hvězdáři“ přijeli do Jičína pořádně nažhaveni s cílem oplatit jičínským těžkou a nečekanou porážku, kterou utrpěli na domácích drahách v průběhu podzimu. A vstup do zápasu jim také vyšel lépe než domácím. Na straně SKK Jičín sice potvrdil své kvality letos jednoznačně nejlepší hráč týmu Jiří Drábek 595-569, ale velkým zklamáním byl výkon Pavla Loudy, který po třech šestistovkách v řadě v průběhu uplynulých 14 dnů dokázal nyní porazit pouze 536 kuželek.

V prostřední části hosté hodně polevili a jičínští toho dokázali využít k obratu ve vývoji zápasu. Velmi dobře si počínal Jan Ringel, který dokázal vysoko 582-545 zdolat Jiřího Zemánka. Ale ani domácí tým se nevyvaroval zaváhání. Nedařilo se benjamínkovi týmu Jaroslavu Soukupovi mladšímu a tak si odbyl svou prvoligovou premiéru Petr Kolář. Bod sice již získat nedokázal, ale na poražené kuželky otočil duel s Milanem Stránským na svou stranu 537-523.

Za nerozhodného skóre 2:2 tak šel do koncovky utkání s mírným náskokem Jičín. Bohužel Lukáš Vik 578 ani Jaroslav Soukup 553 tentokráte na výborně hrající hosty nestačili. Michal Koubek 599 a nejlepší hráč zápasu Josef Šálek 610 se postarali o definitivní obrat skóre ve prospěch Trnovan. Jičín podlehl na své poměry po podprůměrném výkonu 3381 kuželek 2:6 o 55 kuželek. I v sobotu 20.1. budou mít hráči SKK Jičín výhodu domácího prostředí, věřme že proti KK Zábřeh zabojují a připíší si důležité body. Utkání začíná na kuželně V lipách od 14 hodin – přijďte fandit.