Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Poslední kolo rozhodlo - kuželkářky SKK Jičín opouští nejvyšší soutěž

15. 4. 2019 | Ženy A | J. Kapucián

Jičín – Na kuželkářských drahách je pro tento ročník dobojováno. Třetí mistrovský titul v řadě za sebou získaly hráčky Slovanu Rosice, když za celou sezónu v nejvyšší kuželkářské soutěži žen pouze dvakrát prohrály, a to ve čtvrtém kole doma se Slavii Praha a ve třináctém v Náchodě. Druhou příčku obsadily se ztrátou dvou bodů hráčky Slavie Praha. Bronzové medaile získalo družstvo KK Blansko.

O tom, kdo nejvyšší soutěž opustí, se rozhodovalo až v posledním kole soutěže. Na konec z nejvyšší soutěže sestupuje po ročním působení Lokomotiva České Budějovice a SKK Jičín. Nahradí je vítězové skupin
2. KLZ KK PSJ Jihlava, která se objeví v nejvyšší soutěži poprvé a staronový účastník nejvyšší soutěže TJ Valašské Meziříčí. V posledním kole zvítězily hostující celky ve dvou utkáních a domácí dominovaly ve čtyřech zápasech. V boji o záchranu nakonec uspěly hráčky Konstruktivy Praha, které jako jediné z celků ohrožených sestupem dokázaly zvítězit a uhájily si tak ligovou příslušnost, když přehrály doma Sokol Duchcov 6:2. Lokomotiva České Budějovice nestačila doma na SKK Náchod a SKK Jičín prohrál v Rosicích rovněž 6:2. Jičín na půdě mistrovského celku zahrál velice slušně, když porazil 3262 kuželek, ale na skvělý výkon domácích to nestačilo. Čestné body při prohře 2:6 vybojovaly díky vydařeným individuálním výkonům Marie Říhová 570 a Monika Hercíková 576. Že bude Jičín ve velmi oslabené sestavě oproti minulým ročníkům bojovat o záchranu, bylo jasné již před sezónou. Její úvod byl více než optimistický – po dvou kolech tři body! Jenže poté přišlo dvanáct porážek v řadě a to je těžká rána i pro psychycky nejodolnější družstva a zdálo se, že veškeré naděje jsou pryč. Následovaly však tři zápasy a zisk pěti bodů. Mezi nimi i remíza s o titul bojující Slávií Praha! A naděje opět ožila. Jenže ztráty 2:6 v Duchcově a doma 1:7 s Náchodem se již nepodařily dohnad. Ach ta remíza na půdě posledních Českých Budějovic se ukázala hrobem pro oba celky, nakonec jedenáctibodové. V předposledním kole poslal Jičín po výhře 6:2 na poslední místo tabulky Konstruktivu, ale ta se zachránila díky výhře v kole posledním. K záchraně scházel jediný bod – velká škoda.
V posledním kole padla jediná šestistovka, kterou porazila hráčka Slovanu Rosice Natálie Topičová výkonem 607 poražených kuželek. V pořadí jednotlivkyň dominovaly hráčky mistrovského celku. Zvítězila Alena Kantnerová (581,2) před Luci Vaverkovou (577,31) a Natálii Topičovou (576,69). Čtvrtou příčku obsadila hráčka Slavie Praha Olga Hejhalová (572,12). Nejlepší výkon soutěže zahrála Natálie Topičová 661, druhý nejlepší výkon zahrála Lucie Vaverková 651 a třetí opět Natálie Topičová 630. Všechny hráčky Slovanu Rosice.