Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín B podzimním mistrem 2.ligy!

1. 12. 2014 | Ženy B | 9. kolo |

Devátým soutěžním kolem zakončila svou podzimní část 2. nejvyšší kuželkářská soutěž žen. A skvělá tečka se podařila na těžké kuželně v Českých Budějovicích týmu SKK Jičín B. Zdejší dráhy jsou jediné, kde ligový průměr v této soutěži - na hráčku, klesl hluboko pod 500 shozených kuželek na utkání. O to více vyniká skvělý týmový výkon SKK Jičín B, při kterém celá šestice tuto hranici pokořila a díky tomu od samého úvodu nečekaně přesvědčivě přehrávala domácí Lokomotivu.

Vynikající vstup do utkání se podařil zásluhou Evy Kammelové, která smetla svou soupeřku po výborném výkonu rozdílem třídy 553-501! Po úvodních nervózních startech v novém dresu, tak v závěru podzimní části mladá posila SKK Jičín již naplno ukazuje jaký potenciál v sobě skrývá. Na 2:0 zvyšuje Dana Viková proti Zdeně Štruplové 509-488. Sebevědomí domácích kuželkářek, které pomýšlely na pomyslnou podzimní korunu pro lídra ligy se rázem rozplynulo. V prostřední části pod tlakem domácí dvojice naprosto zklamala a Marie Kolářová 510-446 s Michaelou Nožičkovou 507-464 pohodlně zvyšují již na 4:0 pro Jičín! V koncovce vybojovala čestný bod pro domácí Miroslava Vondrušková proti Nele Pristandová, ale drtivou výhru SKK Jičín podtrhla nejlepším výkonem utkání a celého podzimu 2.ligy žen na zdejších drahách Petra Abelová. 575 shozených kuželek na zdejší kuželně má opravdu vysokou hodnotu! SKK Jičín B tedy vítězí 7:1 o více než dvě stě kuželek v sezónním druholigovém maximu zdejší kuželny 3157 shozených kuželek a uhájil tak vedení v soutěži.

Na čele přezimuje tedy dvojice s 12 body SKK Jičín „B“ a Sokol Kolín. Ovšem za nimi to je nadále velmi vyrovnané. Rozdíl mezi prvním a osmým celkem tabulky činí pouhé 4 body. Na čele tabulky jednotlivkyň je Linda Utíkalová s průměrem 559 sražených kuželek, z jičínských hráček figuruje nejvýše a to na sedmé pozici Petra Abelová 537,9. V pořadí hráček dle zisku bodů pak dokonce celé lize vévodí Nela Pristandová s bilancí osmi vyhraných duelů a jediné porážky! Jarní část ligy, kdy Jičín čeká pět utkání na domácí kuželně a pouze čtyři zápasy na venkovních drahách, zahájí hráčky SKK 17.ledna od 10 hodin duelem se silnými Neratovicemi.