Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

V poháru zastavila kuželkáře Jičína rozjetá Třebíč

3. 5. 2016 | Ostatní | Pohár ČKA |

Osmifinále letošního ročníku Poháru ČKA je minulostí a bohužel v něm končí i cesta kuželkářů SKK Jičín. Přes několik pěkných výkonů na další postup nedosáhli, neboť narazili na výborně hrajícího soupeře.

TJ Třebíč byla až do loňska dlouholetým účastníkem nejvyšší soutěže a letos jasně zvítězila ve druhé lize a vrací se do té první. Jádro týmu celku z Vysočiny zůstává již dlouhé roky neměnné a disponuje opravdu vysokou kvalitou. Třebíč v cestě do osmifinále doslova rozmetala Tábor a jejich osmifinálová bitva nabídla vynikající podívanou. A v podobném duchu pokračoval tým i v Jičíně.

První polovina zápasu přesto vyzněla pro Jičín. Jan Bína další šestistovkou jasně přehrál 606-560 Martina Myšku a Jirka Drábek se dlouho držel Roberta Pevného 587-611. V druhé polovině utkání však hosté ještě vystupňovali svůj tlak. Petr Dobeš vítězí 612-581 nad Lukášem Vikem a Václav Rypel stejným poměrem 3:1 599-585 nad Jaroslavem Soukupem. Jičín tak v oboustranně hodně kvalitním zápase prohrává nakonec hodně krutě 1:5 o 23 kuželek.

V odvetě na Vysočině začal Jičín dobře a v polovině utkání stále držel postupovou naději. Jirka Drábek výhrou 4:0 586-533 získal potřebný náskok i dílčí body. Bohužel Jan Bína, v nejkvalitnějším duelu zápasu, po vyrovnaném boji podlehl 589-623 Kamilu Nestrojilovi.
Druhá část utkání již byla jednoznačně v režii domácích, kteří postupují mezi osm nejlepších celků poháru celkovým skóre 10:2.

Nejlepší osmičku celků čeká čtvrtfinále, které se hraje ještě formou dvojutkání doma – venku. Vítězové postoupí do závěrečného semifinálového a finálového turnaje v Hořicích. Zajímavostí je, že všichni loňští semifinalisté jsou stále ještě ve hře.