Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři vstupují do nové sezóny mezi elitou

26. 8. 2004 | Ostatní | Úvod sezony | J. Kapucián

V těchto dnech se na jičínské kuželně, po tradiční letní údržbě čtyřdráhy, začíná pilně trénovat. Po loňské nevídané sezóně - nejúspěšnější v novodobé historii jičínského kuželkářského oddílu, čeká na všechny velice těžká úloha uhájit vydobyté pozice.

Dorostenkám - mistryním České Republiky bude v 1.lize chybět Lenka Hrdinová. Nahradit se jí pokusí některá z loni úspěšných žákyň (Nožičková, Vysučková, Pristandová či Lucie Šedivá). Rozhodně to však bude velice složité. Naštěstí setrvávají v družstvu Lucie Slavíková a stříbrná z Mistrovství světa i republiky Lenka Tomášková. Cílem tak zůstává bojovat o postavení v horní polovině tabulky.


Velká pozornost všech příznivců bude jistě upřena na ženy SKK Jičín, které vybojovali postup do nejvyšší soutěže! První seniorská liga se tak vrací do Jičína po 46 letech! Můžeme se těšit na elitu ČR, celky které nás reprezentují v evropských pohárech a hráčky s mnoha mezinárodními zkušenostmi. Barvy Jičína bude hájit naprosto stejná sestava, která se loni zasloužila o postup. Martina a Lenka Hrdinovi, Marcela a Marie Kolářovi, Dana Viková a Martina Tomášková. Připraveny pomoci jsou M.Kvasničková a samozřejmě úspěšné dorostenky L.Tomášková s L.Slavíkovou. První utkání hrají 11.9. od 13:30 v Blansku.


Muži SKK Jičín obsadili loni jako nováček 2.ligy výborné 4.místo a na postavení v horní polovině tabulky chtějí zaútočit i nyní. Sestava výrazně omladila. Nováčky v základní sestavě jsou Petr Streubel a Jiří Vejvara, oporami budou jistě stejně jako loni Roman Bureš a Jiří Vejvara s nimi budou bojovat dále Jaroslav Soukup ml., Pavel Kříž a Pavel Louda. Stejně jako ženy je v úvodním utkání čeká venku a tým Blanska.


O další postup předchozí sezóny se postaral B tým mužů a vybojoval tak další ligovou soutěž pro Jičín. Základní sestavu ve 3.lize tvoří zkušení matadoři: Vladimír Pavlata, Ladislav Křivka, Jiří Čapek, Vladimír Řehák. Po několika letech by se měl z pražské Konstruktivy vrátit Tomáš Pavlata a šestici doplňuje Jaroslav Kříž. V prvním utkání hostí v domácím prostředí 11.září v 10 hodin Solnici.


O den později tedy v neděli 12.9. od 12 h. zahájí domácím utkáním s Č.Třebovou svou sezónu i druholigoví dorostenci SKK. Tým zůstává ve stejném složení (Kazda, Pitthard, Bednařík a Urbaník) a po nadějných jarních výkonech by se chtěl vyhnout sestupovým starostem a případně zaútočit na postavení v horní polovině tabulky.


A do třetice postupová jarní radost zavládla v C týmu. Ten postoupil z Východočeského přeboru 2.třídy do nově vzniklé Divize. Domácí utkání bude hrát tradičně ve čtvrtek. Začíná v pátek 23.září okresním derby v Nové Pace.


Všichni tak jste zváni na kuželnu, můžete si přijít zatrénovat nebo se přihlásit do připravovaného 29.ročníku největšího turnaje čtyřčlenných družstev neregistrovaných v ČR. Bližší informace najdete v dalším článku.