Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín B postupují do 2. ligy!!

19. 4. 2005 | Ženy B | 18. kolo | J. Kapucián

S velkým napětím vzhlíželi příznivci SKK Jičín k utkání posledního kola 3. kuželkářské ligy žen. Po domácí výhře 5:1 v „utkání jara“ s Neratovicemi zajížděly kuželkářky SKK Jičín B do Prahy na Konstruktivu. Neratovice sice měli dvoubodový náskok, ale díky předehrávce již dohráno. Jičín tak k vítězství a postupu do 2.ligy potřeboval vyhrát závěrečné utkání minimálně 5:1. První duel vyzněl jednoznačně pro jičínskou dorostenku Lucii Slavíkovou, která porazila slabě hrající Kostohryzovou 390-357. Druhý duel byl daleko vyrovnanější. M.Kvasničkové se na první dráze příliš nedařilo a s E.Dosedělovou prohrávala. Nervozita pracovala. V následujících 50ti hodech se ale jičínská kuželkářka skvěle chytla a ve druhé půli porazila přes 220 kuželek a to jí pomohlo k důležité výhře 406-389! Jičín tak vedl 2:0 a o 50 kuželek.

Třetí souboj již mohl prakticky rozhodnout. Petra Abelová se této možnosti nezalekla a od samého začátku hrála jistě a soustředěně. Velmi dobrým výkonem 419 poražených kuželek zvýšila náskok Jičína na 88 kuželek za stavu 3:0! Martině Břicháčkové tak stačilo tento náskok udržet. A jak se ukázalo to nebyl žádný problém. V nejkvalitnějším duelu dne sice těsně nestačila na zkušenou E.Barchánkovou, když podlehla 422-432, to však jen kosmeticky upravilo výsledek na 5:1 pro Jičín a ten se tak raduje z postupu! Při rovnosti bodů s Neratovicemi rozhodl o tomto nečekaném úspěchu jediný bod ve skóre!

Skvělé výsledky jičínských žen tak neberou konce. Před čtyřmi lety byly oba dva týmy jičínských kuželkářek účastníky 3.ligy. Letos je A tým třetí nejlepší v republice a béčko postoupilo do 2.ligy!

Na velkém úspěchu se podílela základní pětice: Alena Šedivá, M.Kvasničková, Petra Abelová, Martina Břicháčková, Lucie Slavíková a tradičně pomohly i další dorostenky.