Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

L. Křivka přivezl z krajského mistrovství bronz

2. 5. 2005 | Přebory | Oblastní mistrovství | J. Kapucián

Také druhý víkend krajských mistrovství jednotlivců v kuželkách přinesl medailovou radost pro SKK Jičín. Jičínský oddíl se tak stal jednoznačně nejúspěšnějším v kraji co se týká jak zisku medailí tak postupů na Mistrovství ČR. V soutěži seniorů nad 50 let na Vrchlabské kuželně se od samého začátku držel v boji o příčky nejvyšší Ladislav Křivka (SKK Jičín) a také Jiří Miláček z Hořic. Křivka se dostal po skvělé druhé dráze, kde předvedl 91 plné, 62(!) dorážku a celkem tedy 153 bodů, do čela celé soutěže. Těsný náskok uhájil i po dráze č.3. kde přidal pěkných 128. Bohužel mu nevyšly plné na poslední dráze (75) a toho využilo trio Miláček, Krsek a Jeníček k postupu na medailové posty.

V tento moment, po skvělých plných 95 byl v čele hořický Jiří Miláček. Závěrečná dorážka však opět zamíchala pořadím na stupních vítězů. Nejlépe vyšla rychnovskému O.Krskovi (549) a to pro něj znamenalo zlato. Jiří Miláček (544) uhájil druhé místo a bronzový kov putuje do Jičína zásluhou L.Křivky (536), který v závěrečných hodech opět předstihl trutnovského J.Jeníčka.

V kategorii mužů se zástupcům našeho okresu v posledních letech na krajských mistrovstvích jednotlivců příliš nevedlo. Stejně jako v předcházejících sezónách dominovali hráči obhájce mistrovského titulu z Náchoda. Letos se hned trio náchodských umístilo mezi první šesticí. Ze zástupců našeho okresu se nevíce nadějí vkládalo do okresního přeborníka, hráče druholigového SKK Jičín Jaroslava Soukupa. Ten nezklamal a po výborných 547 poražených kuželkách v kvalifikaci postoupil z výborného šestého místa do finále. I tam ukázal velice dobrých 535 a celkovým součtem 1082 vybojoval 7. místo což je v elitní kategorii nejlepší umístění zástupce našeho okresu za poslední léta. Navíc pouhých 5 a 7 kuželek za prvoligovým duem Náchoda Beránek, Hažva na pátém a šestém místě.