Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Divizní nováček SKK Jičín C porazil druhý Trutnov

1. 11. 2004 | Muži C | 2. kolo (dohrávka) | J. Kapucián

Velice těžký týden čekal na nováčka Východočeské kuželkářské divize, celek SKK Jičín C. Nejprve hostil v dohrávce kuželkáře Loko Trutnov, kteří se netajili tím, že si jedou pro dva body. v Jičíně to umí, když několikrát porazili i místní B tým. Úvod utkání tomu také nasvědčoval. Po výborných výkonech M.Markla 419 a M.Kužela jdou hosté do vedení 2:0 a získávají 61 kuželek náskoku.

Jičín však neskládá zbraně. M.Bureš i Josef Kolář hrají od prvních hodů velmi soustředěně a výsledek se dostavuje. Postupně dostávají své soupeře pod tlak. Bureš vítězí 399-385 a zlomovým momentem utkání se ukazuje duel J.Kolář-J.Červinka. Hostující kuželkář vůbec nenachází protizbraň na výborně hrajícího Koláře a odchází zlomen s prohrou 424-344. Jičín tak srovnává na 2:2 a má k dobru 33 kuželek. Závěr slibuje zajímavou podívanou. Na obou stranách nastupují hráči s ligovými zkušenostmi. a je se na co koukat. Zejména pak na straně domácích! Kapucián předvádí na prvních deset hodů 68(!) a ve velmi dobré hře pokračuje i nadále. Již na první dráze si vybuduje velký náskok, který poté kontroluje a vítězí s přehledem 428-378. Ještě o šest kuželek lepší je J.Egrt. Nejlepším výkonem utkání 434 potvrzuje nejlepší výkon Jičína C na domácích drahách v tomto ročníku (2472) a cenné vítězství 6:2 nad druhým týmem tabulky.

V sobotu pak odjíždí Jičínské družstvo na půdu lídra soutěže exligového Č.Kostelce oslabeno o dva nejlepší hráče z duelu s Trutnovem. Toho domácí využívají k získání náskoku hned v prvních duelech. Petr Kolář s Martinem Mazáčkem poté ale vyrovnávají na 2:2 a za tohoto stavu může Jičín ještě bojovat o remízu! Kapitán M.Bureš také předvádí strhující souboj s L.Jankem, ale nešťastně prohrává 414-410 a domácí tak žádné překvapení nepřipouští.

Jičín může Kostelci porážku vrátit již tento čtvrtek, kdy hostí od 18h jeho B tým