Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářská reprezentace porazila po velmi dobrém výkonu v Hořicích Polsko

30. 11. 2004 | Reprezentace | ČR-Polsko | J. Kapucián

Během předchozího víkendu sehrály naše kuželkářské reprezentační výběry juniorek a juniorů mezistátní utkání se svými polskými vrstevníky. Šlo o jednu z důležitých prověrek na nadcházející Mistrovství světa v Náchodě. Utkání se uskutečnila na velmi dobře připravené kuželně SKK Hořice a co je potěšitelné dvojnásob, za značného zájmu diváků. Není divu. V reprezentačním dresu České Republiky se představila i opora úspěšného družstva žen SKK Jičín Martina Tomášková.

Ta si svou nominaci vybojovala na kontrolních startech ve Valašském Meziříčí a nyní chtěla potvrdit dobrou podzimní formu i v reprezentaci. Bohužel v předchozích dnech, kvůli nemoci, vypadla z herního a především tréninkového rytmu a to se ve spojení s nervozitou a očekáváním fanoušků na jejím výkonu projevilo.

V sobotu 27.11. se uskutečnila utkání osmičlenných výběrů, dva nejhorší výsledky se škrtaly. Bohužel mezi nimi bylo i 486 M.Tomáškové. Jinak naše děvčata zahrála výborně, celkový součet 3322 je mezinárodní extratřída. Polky porazily o 196 kuželek, když se hned pětice hráček dostala nad 550 bodů. Výhra juniorů byla ještě výraznější 3391-3125. Nejlepší výkon dne předvedl Robin Parkan, když porazil 592 kuželek. Dařilo se i v Jičíně známému Zd.Dvořákovi (560), který je současnosti oporou prvoligových Dačic.

V nedělním sprintu trochu "odešla" forma našim juniorkám a o vavříny se podělily obě země. Zdeněk Dvořák zde postoupil až do finále. V semifinále, po výsledku 1:1, vyřadil nejlepšího hráče ze soboty Parkana. To v náhlé smrti na tři hody 17:15 a zastavil jej až v boji o prvenství O.Sobčák. Velké poděkování patří hořickým kuželkářům za přípravu utkání opravdu na nejvyšší úrovni.