Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Mistryně kralovaly i v nové sestavě

16. 9. 2004 | Dorostenky | 1. kolo | J. Kapucián

Výrazně oslabeny vstupují do dalšího ročníky nejvyšší domácí kuželkářské soutěže dorostenek hráčky SKK Jičín, úřadující mistryně ČR. Loňská opora Lenka Hrdinová již bojuje o body v prvoligovém družstvu žen a nahradit se jí musí pokusit prozatím nezkušená děvčata, kterým se ale na druhou stranu loni v žákovské kategorii velice dařilo. V prvním kole je čekal na domácí kuželně tradiční soupeř ? celek SKK Náchod, který prošel ještě výraznější generační výměnou ? a jak se později ukázalo v Jičíně neměl šanci.

Úvod dobře rozjíždí Lucie Slavíková (371), když bezpečně o 22 kuželek vítězí nad Divišovou. Perfektní formu hned od začátku sezóny ukazuje úspěšná reprezentantka Lenka Tomášková. Ta poráží 409 kuželek a svou soupeřku doslova deklasuje. Novice v jičínské dresu N.Pristandová může nastupovat vcelku v klidu. v průběhu hry jí střídá M.Nožičková, aby se i ona poprala s tíhou prvoligové zodpovědnosti. Děvčata to zvládají vcelku slušně a společně poráží hostující Rinnovou 330-326, čímž zvyšují na konečných 4:0 a hostím tak při odjezdu zpívá "kanár".

Premiéra vyšla na jedničku, daleko těžší souboj však na děvčata čeká v neděli v Šumperku, který v úvodním kole dokázal po velmi dobré výkonu zvítězit 4:0 ve Vyškově, když všechny hráčky překonaly hranici čtyř set bodů.