Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Přeborníky SKK Jičín V.Řehák a L.Hrdinová

5. 1. 2005 | Přebory | J. Kapucián

V tradičním termínu, mezi svátky, bojovali kuželkáři SKK Jičín o tituly oddílových přeborníků a postupové pozice na mistrovství okresu jednotlivců pro rok 2005. Hrálo se nejprve 120HS v kvalifikaci, z které postoupilo osm žen a tucet mužů do finále, kde je znovu čekala porce 120 hodů. Výsledný součet obou náhozů poté určil konečné pořadí.

Velice dramatický byl souboj o příčky nejvyšší, mezi ženami. Do finále šla z první pozice Martina Hrdinová (485), jen dvě kuželky na ní ztrácela její sestra Lenka Hrdinová (483) a na třetí příčce figurovala o pouhé tři kuželky zpět Dana Viková. Finále však pořadím řádně zamíchalo. Z páté pozice zaútočila Martina Tomášková. Ve finále dosáhla, jako jediná žena v soutěži, na magickou pětistovku a tomuto náporu nakonec odolala pouze Lenka Hrdinová. Ve finále nahrála pěkných 490 a v součtu (973) tak o devět kuželek porazila právě Tomáškovou. Na třetí příčku se nakonec propracovala zkušená Marie Kolářová. Pro Martinu Hrdinovou a Danu Vikovou tak zbyly příčky až pod stupni vítězů. Zajímavostí je, že na prvních dvou a čtvrtém místě skončily juniorky a bronzová M.Kolářová je pro změnu již seniorkou (kat. nad 50 let).


Mezi muži byli po kvalifikaci na prvních třech místech trochu překvapivě hráči B a C týmu SKK Jičín: V.Pavlata 527, J.Kapucián 521 a V.Řehák 516. Po finálových 120 hodech, kdy hráči nastupovali postupně od dvanáctého po kvalifikaci až k prvnímu, bylo vše jinak. Z 11. pozice nejprve zaútočil Jaroslav Soukup a díky 518 shozeným kuželkám o dva kolky překonal hranici 1000 bodů. Nakonec jej pouhé čtyři kuželky dělily od postavení na pomyslných stupních vítězů. Vyrovnanými výkony 504 a 502 kuželek jej překonal J.Egrt. Z kvarteta nejúspěšnějších hráčů kvalifikace doslova vyhořeli V.Pavlata a J.Kapucián, kteří se propadli na deváté, resp. jedenácté místo.


V boji o titul tak zůstali dva kandidáti - V.Řehák a Josef Vejvara. Zaslouženým vítězem se stal Vladimír Řehák, který předvedl dva velice dobré a hlavně vyrovnané výkony 516 a 518 poražených kuželek. Josefu Vejvarovi na druhém místě scházelo na vítěze 12 kuželek. Nejlepším seniorem (nad 50.let) je L.Křivka s 988 poraženými kuželkami na celkové osmé pozici a vítězem mezi juniory se stal Pavel Kříž (961), který uzavírá nejlepší desítku konečného pořadí ve kterém figuruje celkem 29 jmen.