Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín B v sobotu poprvé ve 2.lize!

21. 9. 2005 | Ostatní | Zahájení dalších soutěží | J. Kapucián

Tento víkend zahajují nový soutěžní ročník další ligová družstva SKK Jičín. Právo startu ve druhé nejvyšší soutěži žen, si loňským triumfem ve třetí lize zajistily ženy SKK Jičín B. To však pro družstvo znamená velké změny. Třetí ligu hrají čtyřčlenné kolektivy, kdežto o soutěž výše bojují již šestičlenná družstva. Oddíl tak musel hledat posily.

Výsledkem jednání je příchod nadějných juniorek Lucie Zvoníčkové a Martiny Janečkové z Hořic. Oporami družstva, které má nejnižší věkový průměr v celé lize, pouhých 23 let, by měla být především úřadující akademická mistryně ČR M. Kvasničková, dále čtvrtá nejlepší hráčka loňské sezóny ve 3. lize Martina Břicháčková, Petra Abelová a Lucie Slavíková. Kapitánka Alena Šedivá se bude bohužel muset minimálně celou podzimní část obejít bez Lenky Tomáškové, která momentálně úspěšně zastupuje svou zraněnou sestru Martinu v A týmu. Cílem družstva, ve kterém dostanou příležitost k získávání zkušeností jistě i dorostenky, bude hrát v klidném středu tabulky. V sobotu od 9 hodin se družstvo představí v Kolíně a domácí premiéru si odbude za týden od 13:30 proti Jablonci.

Velkou hádankou jsou pro všechny příznivce SKK Jičín ambice zcela nového družstva dorostenek. To patřilo posledních 7 let k absolutní republikové špičce a tak nástupkyně slavné generace, která pomohla z třetiligových vod během posledních let dotáhnou ženské kolektivy do 1. a 2. ligy, to nebude mít jednoduché. Tým pod vedením J. Jiránka však pilně trénuje již od první poloviny srpna a v nedělní premiéře proti Rosicím chce uspět. Hraje se od tradičních 10 hodin a na vedlejších drahách budou hrát druholigoví dorostenci SKK Jičín východočeské derby s Rychnovem. Všichni příznivci jsou zváni.