Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Tomášková s Hrdinovou přispěli k výhře reprezentace nad Rakouskem!

1. 12. 2005 | Reprezentace | Přípravné mezistátní utkání | J. Kapucián

V Zábřehu se uskutečnilo první z přípravných mezistátních utkání před MS juniorů v kuželkách. Ke konfrontaci České Republiky s Rakouskem byly nominovány i opory prvoligového celku SKK Jičín Lenky Hrdinová a Tomášková! Na skvěle připravených drahách s novými kuželkami i koulemi to byla vynikající prověrka. V sobotu se hrálo utkání družstev na 120 hodů sdružených a na žádost našich hostů trochu zvláštním způsobem. Nastoupilo se v osmičlenných družstvech, ale trenéři tajně oznámili pouze hlavnímu rozhodčímu 2 hráče, jejichž výkony se nebudou započítávat. Hrálo se na součet šestičlenného družstva.

Naše juniorky od prvních hodů dokazovaly, kdo je pánem na hřišti a k velice pěknému výkonu 3192 a výhře o 189 kuželek vydatně přispěly i jičínské hráčky. Obě dvě sice začaly nervózně a první dráha jim příliš nevyšla, poté však své výkony stále zlepšovaly. Lenka Hrdinová po 120 poražených kuželkách na všech následujících drahách pokořila hranici 130 poražených kuželek. Nejprve výkonem 131, poté 137 a vše zakončila rovnými 130 kuželkami. Dařilo se jí především v dorážce, kterou přes pět újezdů, měla vždy přes 44 kuželek. Celkem porazila 518 kuželek a kdyby hrála o bod se soupeřkou nedala by jí šanci. Gabrielu Krupa porazila hned na prvních třech drahách a celkově o 34 kuželek. Lenka Tomášková dostala důvěru dokonce ke startu v poslední dvojici. Začala nevýrazně 118 a 125. Na posledních dvou drahách však předvedla výborných 130 a 139 kuželek, čímž vytáhla svůj výsledný výkon na 512 bodů. Celkově se jí dařilo více do plných, v dorážce přes pouhé dva újezdy několikrát zbytečně "klackovala", tedy shazovala kuželky jen po jedné. Svou soupeřku Sabine Messner však rovněž porazila. Obě hráčky tedy rozhodně nezklamaly a svými výkony si řekli o nominaci pro další utkání! To vše se odehrávalo za dohledu prezidenta ČKBF a viceprezidenta WNBA p. Vladimíra Tlamky, což utkání dodalo další prestiž.


Soustředění reprezentace však pokračovalo a v neděli byl na programu Sprint, tedy soutěž, která se hraje na 2×20 hodů vyřazovacím způsobem, klasického pavouka. Pokud je stav nerozhodný rozhoduje mezi hráči rozstřel na 3 hody, případně do rozhodnutí. Lence Hrdinová sice vrátila sobotní porážku Gabriele Krupa, ale sprint se stal nakonec jasnou záležitostí českých barev. K tomu výraznou měrou přispěla i Lenka Tomášková. V osmifinále vyřadila Moniku Nguyen 98:86 a 96:89 – tedy 2:0. Ve čtvrtfinále Nicole Prochiner 99:83 a 87:79 opět 2:0. Strhující drama pak předvedla v semifinále s Jacqueline Ditrich 89:86 a 90:90! Rozhodovala tedy náhlá smrt. Obě dvě hráčky hodily opět stejně 6! Rozhodl až další hod 6:4 ve prospěch Rakouské reprezentantky a za stavu 1:1 se tak hrál rozhoz na tři hody. V tom uspěla naše reprezentantka 17:15 a postoupila tak do finále proti nejlepší hráčce sobotního utkání – domácí Haně Wiedermannové! A té ve finále nedala šanci, když zvítězila 100:83 a 88:86 – 2:0 čímž zakončila velmi dobré vystoupení našich reprezentantek. Doufejme, že se děvčatům bude dařit i v sobotu od 10 hodin ve veledůležitém prvoligovém utkání s Blanskem – přijďte fandit!