Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Dorostenky SKK Jičín v dohrávkách vybojovaly jeden bod

13. 3. 2006 | Dorostenky | Dohrávky | J. Kapucián

Přestože ligové kuželkářské soutěže měli o víkendu volno, dorostenky SKK Jičín se řádně zapotili, neboť dohrávaly hned dvě utkání. V obou případech se utkala s týmy bojujícími o bronzové medaile. V sobotu se v Jičíně představila Č.Třebová a po výhře L.Johnové 381-362 nad Monikou Hercokovou se hosté ujali vedení.

Druhý duel byl dramatický do posledních hodů. Bohužel od jičínské Michaely Nožičkové se v koncovce odklonilo štěstí a podlehla Jánové velice těsně o 4 kuželky 375-379. Hostující hráčky tak byly za stavu 2:0 a náskoku 23 kuželek velice blízko vítězství. V závěru však hrála jejich nejslabší hráčka a proti ní Martina Nekvasilová dokázala celou ztrátu Jičína stáhnout a díky její výhře 374-346 tak jičínské dorostenky zachránili v boji o udržení velice cennou remízu 2:2, když měli o 5 kuželek lepší týmový součet než soupeřky.


V neděli čekala jičínská děvčata dlouhá cesta na Moravu a to do Valašského Meziříčí. Domácí tým byl jednoznačným favoritem a to dokazoval od samého začátku. Bohužel sobotní jičínská „spasitelka“ M.Nekvasilová hrála proti nejlepší z domácích s velkým respektem a v znatelném útlumu, což znamenalo manko 66 kuželek hned v úvodním duelu. Příjemným překvapením bylo představení Evy Vysučkové v následujícím souboji. Mladá jičínská naděje zahrála nad všechna očekávání a díky novému osobnímu rekordu 434 poražených kuželek porazila o 10 kuželek Zubajovou a vyrovnala tak na 1:1. Jičín tak ještě mohl bojovat o remízu. M.Nožičková ale v neděli neměla svůj den a po prohře 373-412 podlehl Jičín Valašskému Meziříčí celkem 1:3. Boj o udržení tak bude ještě velice dramatický. V ohrožení druhé sestupové příčky je celkem kvartet týmů. Jičín tak bude muset nyní zabojovat v domácím prostředí a pokusit se obrat o body vedoucí celek tabulky Šumperk.