Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Tomášková a Hrdinová opět reprezentovaly!

13. 3. 2006 | Reprezentace | Přátelské utkání ČR-SLOVENSKO | J. Kapucián

Na velmi dobře připravené přerovské kuželně proběhla další příprava juniorské kuželkářské reprezentace na květnové Mistrovství Světa. Hostem výběru ČR byly sousedé ze Slovenska. V sobotu se hrála přátelská utkání na 6x120 HS, na obou stranách nastupovalo všech osm hráček, přičemž dva nejslabší výkony u každého z týmů se škrtaly. Ve výběru juniorek měl zásluhou Lenky Tomáškové a Lenky Hrdinové hned dvojnásobné zastoupení Sportovní kuželkářský klub Jičín.

Bohužel v sobotu se jičínským děvčatům příliš nedařilo a byly to právě jejich výkony, které se ve výběru ČR nehodnotily. Hrdinová porazila 491 kuželek a Lenka Tomášková 509. Přesto byly Češky vyrovnanější a to rozhodlo o jejich výhře 3251-3214. Vynikající výkon pak předvedli junioři, kteří Slovensko smetli rozdílem třídy 3546-3371!


V neděli pokračovala příprava sprintem tandemů, ke kterému se na každé straně postavilo osm dvojic. Hráči ve dvojici se střídají po hodu a pokud je stav po obou drahách vyrovnaný hraje se rozstřel. Juniorky SKK Jičín se otřepaly ze sobotního nezdaru a jasným postupem do čtvrtfinále si výrazně zlepšily náladu. To však nebylo z jejich strany vše. Skvělé okamžiky předvedla dvojice Tomášková/Bělíček ve čtvrtfinálovém souboji. Na první dráze podlehla ve velice kvalitním duelu 145-154, ale excelentních 173 na dráze druhé znamenalo vyrovnání na 1:1 a v rozstřelu uspěli Češi 16:12! Součet obou drah 318(!) byl jasně nejlepší v celém mezistátním utkání! Také Hrdinová se Sobčákem se za stavu 1:1 rozhazovali a o jejich postupu rozhodla v rozstřelu dokonce jediná kuželka 12:11! Do semifinále tak postoupily výhradně tandemy České Republiky. SKK Jičín měl mezi elitou hned dvě zástupkyně! Semifinále bylo tentokrát konečnou stanicí jičínských děvčat, ale i to je cenným úspěchem. V boji o třetí místo uspěla dvojice Hrdinová/Sobčák, když na první dráze byla lepší o 4 a na druhé o 10 kuželek.


Před Mistrovstvím světa v italském Bolzanu (21.-27.5.2006) sehraje reprezentace ještě jedno přátelské utkání a to v Maďarsku. Doufejme, že jičínský oddíl bude mít zastoupení v nominaci i nadále.