Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři Silnic Jičín vyhráli i Prestige Cup a získali tak double!

15. 3. 2006 | Neregistrovaní | Prestige Cup 2006 | J. Kapucián

Po pátečním vyvrcholení 30.ročníku turnaje neregistrovaných kuželkářů, kdy poslední kolo nejvyšší soutěže rozhodlo o vítězství Silnic Jičín před Natexem a JVZ Elektro, hostila Jičínská kuželna 16 nejlepších celků celého turnaje dle dosaženého průměru. V boji o Prestige Cup nastupovala družstva po čtyřech postupně od šestnáctého v průměru až po nejlepší.

V prvním kvartetu potvrdili dobrou aktuální formu hráči AGS a výkonem 917 poražených kuželek se ujali vedení. Z následující čtveřice je překonala o pouhých 8 kuželek Brada.


V předposlední čtveřici již jde do tuhého, velmi dobře hraje tým Lavina a také Japimex. Japimex díky výbornému závěru Martina Knittla, který předvádí vůbec nejlepší individuální výkon Prestige Cupu 266 kuželek, jde do vedení celkovým součtem 946 poražených kuželek. Lavina je druhá s odstupem pouhých 10 kuželek.


Z největších favoritů v závěrečném kvartetu jako první odpadá ze hry o nejvyšší příčky Natex, druhá polovina nevychází ani Šutrmanu Hořice. Jen průměrný výkon předvádí JVZ Elektro a tak nikdo z těchto celků ani zdaleka neohrožuje doposud vedoucí trio Japimex, Lavina, Brada. Jinak je tomu však v případě Silnic Jičín. Ty rozehráli Prestig výborně zásluhou dvojice J.Novák ml. 244, J.Novák st. 247. Jelikož i L.Kracík 238 a J.Novotný 239 odehrály svůj vysoký standart není o vítězi pochyb. Kuželkáři „Silniček“ tak naprosto zaslouženě, po kvalitním (968) a vyrovnaném výkonu celého týmu vyhrávají Prestige cup o 22 kuželek, před Japimexem a Lavinou. Navíc získávají cenný double – tedy prvenství v celkovém hodnocení dlouhodobého turnaje čtyřčlenných neregistrovaných družstev i jednodenním Prestige Cupu. V neděli 19.3. nastoupí osm nejlepších družstev žen v boji o Prestigewomen Cup.