Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín B zakončily sezónu prohrou na Vysočině

10. 4. 2006 | Ženy B | 18. kolo | J. Kapucián

Kuželkářky SKK Jičín zakončili své roční účinkování ve druhé nejvyšší soutěži na půdě KK PSJ Jihlava. V první dvojici za Jihlavu nastoupila v letošní sezóně nejlepší hráčka Jana Račková, která opět potvrdila své kvality a vyhrála nad Lucií Slavíkovou 463-400. O vyrovnání se postarala kapitánka Jičína Alena Šedivá a stav byl 1:1 a 19 kuželek pro Jihlavu. Na dalších postech jičínské sestavy však figurovaly pouze dorostenky a žákyně! Ty přijely sbírat především zkušenosti. Hranici čtyř set poražených kuželek pokořily Eva Vysučková 403 a Monika Hercíková 405, ale proti rozjetému celku domácích ani to na body nestačilo. Domácí tak nakonec zvítězili 7:1.

Družstvo Jičína B tak nedokázalo po loňském postupu soutěž udržet, ale při souhře všech okolností by to byl ne malý, ale opravdu velký zázrak. Postup si vybojovalo čtyřčlenné družstvo, ale pro druhou ligu bylo nutné sestavu rozšířit o další minimálně dvě hráčky. Místo toho jednotlivé kuželkářky ze sestavy postupně odpadaly. Martina Tomášková chyběla pro zranění celý podzim, Marie Kvasničková a Martina Břicháčková odcestovaly za prací a pro jarní část soutěže navíc neprodloužily hostování hořické Janečková a Zvoníčková. V jarní části tak hrála převážně dorostenecká sestava, která tak získávala cenné zkušenosti do sezón nadcházejících. Ve třetí lize však bude družstvo chtít hrát opět o přední místa tabulky.


O postupujícím do I.KLZ bylo rozhodnuto již předem - je jím družstvo Sokola Kolín. Do třetí ligy doprovodí hráčky SKK Jičín B Centropen Dačice.