Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Prvoligové dorostenky zakončili sezónu remízou 2:2 se Vsetínem

10. 4. 2006 | Dorostenky | 18. kolo | J. Kapucián

O tom, že omlazený tým prvoligových dorostenek SKK Jičín udržel nejvyšší kuželkářskou soutěž i pro příští sezónu bylo rozhodnu již po předchozí cenné remíze v Blansku. V posledním kole tak děvčata mohla hrát v klidu a pro radost. Utkání se Zbrojovkou Vsetín zahájila nadějně pro domácí Eva Vysučková, která po osobním rekordu v Blansku potvrdila formu i velice slušným výkonem na těžké jičínské kuželně a výhrou 385-344 nad Vrbovou dostala Jičín do vedení. V dalším souboji se již tolik nedařilo Nele Pristandové, která podlehla 356-381 a hosté se domácím nebezpečně přiblížili i do počtu sražených kuželek

Závěr tak byl opět velice dramatický. Michaela Nožičková s Pavlínou Radílkovou předvedly nejlepší výkony svých družstev a jejich duel se odehrával stale v rozmezí několika málo kuželek. Koncovka vyšla lépe vsetínské Radílkové, která nakonec zvítězila 397-391. Nožičková však o 10 kuželek udržela vyšší počet poražených kuželek na straně Jičína a tak utkání končí spravedlivou remízou 2:2. Jičín se stává remízovým králem ligy, když se v plné třetině utkání rozešel se soupeřem smírně. Remíza stačila k děvčatům k udržení 7.příčky před Náchodem a v pomyslném boji o nejúspěšnější tým Východních Čech.


Jelikož jičínská sestava má jeden z nejnižších věkových průměrů v celé lize a například Nela Prinstandová patří věkem ještě do kategorie žákyň, mělo družstvo jediný cíl – záchranu a to se podařilo. Pokud se družstvo konsoliduje a děvčata na sobě budou systematicky pracovat má tato sestava předpoklady se za dva, tři roky stát další medailovou generací v mládežnických kategoriích SKK Jičín.