Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Lenka Tomášková nominována na Mistrovství světa!

24. 4. 2006 | Reprezentace | Mistrovství světa | J. Kapucián

Na krásné nové čtyřdráze se ve dvouapůltisícovém Horním Benešově uskutečnil poslední kntrolní start juniorských reprezentačních družstev před Mistrovstvím světa v Bolzanu.

K účasti na kontrolním startu bylo pozváno po 8 juniorech a juniorkách a byli to ti, kteří byli hodně blízko nominaci na MSJ v Bolzanu. Nakonec ale tak, jak tomu povětšinou bývá, zasáhly do plánované účasti zdravotní a jiné problémy. Z původně nominovaných se omluvila Markéta Kulhánková, jejíž zdravotní stav ji znemožnil i předpokládané zařazení do nominace na MSJ. Ze studijních důvodů se pak byla nucena omluvit jičínská Lenka Tomášková. Poněvadž to bylo známo v dostatečném předstihu, byly povolány předem určené náhradnice Lenka Hrdinová (SKK Jičín) a Kateřina Mísařová (KK Zábřeh).

Dle programu hráli všichni v sobotu po obědě prvních 120 HS, večer proběhl volný trening a na nedělní dopoledne byla připravena druhá stodvacítka. Lenka Hrdinová v obou případech předvedla poměrně jistou dorážku o čemž svědčí například jediný sobotní újezd, ale nedařilo se jí paradoxně do plných. V sobotu porazila 506 kuželek (124, 112, 143, 127) což znamenalo sedmý výkon mezi juniorkami v neděli se o jednu kuželku polepšila 507 (130, 132, 134, 111), když odehrála první tři dráhy velmi dobře, ale výpadku se nevyhnula při závěrečné položce. V součtu obou dní byla nejlepší Vendula Šebková 1145, Lence Hrdinové patří za 1013 poražených kuželek šesté místo.

Na závěr kontrolního startu v Horním Benešově byly předány Nominační dekrety juniorům a juniorkám, kteří budou reprezentovat naši republiku na Mistrovství Světa Juniorů, které se uskuteční ve dnech 21.-27.května 2006. Nominace je radostná i pro SKK Jičín, neboť na vrcholné akci se představí i Lenka Tomášková, která tak bude mít šanci rozšířit, po stříbrné medaili z dorosteneckého Mistrovství světa, svou sbírku úspěchů i mezi juniorkami. Navíc pokud by někdo z nominované osmičky CVEJNOVÁ Aneta (SKK Primátor Náchod), ŠEBESTOVÁ Vendula (Austria Krems, AUT), ŠEBKOVÁ Vendula (TJ Valašské Meziříčí), TOMÁŠKOVÁ Lenka (SKK Jičín), VAVERKOVÁ Lucie (KK Slavia Praha), WIEDERMANNOVÁ Dana (KK Zábřeh), WIEDERMANNOVÁ Hana (KK Zábřeh) nemohl na MS odcestovat, je v kvartetu případných náhradnic i další hráčka prvoligového SKK Jičín Lenka Hrdinová.

Dva týdny před zahájením MSJ absolvuje juniorská reprezentace ještě poslední ostrý test – mezistátní utkání s velmi silným Maďarskem. Hraje se v Szegedu, v sobotu 6.května 2006 od 10.00 hodin. Trenéři Bedřich Jelínek (junioři) a Luděk Keprt (juniorky) nominovali všechny reprezentanty pro nadcházející MSJ.