Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Okresním Mistrem v kuželkách Jiří Vejvara

24. 4. 2006 | Přebory | Okresní mistrovství mužů | J. Kapucián

Okresní mistrovství mužůPo závěru mistrovských soutěží družstev čekalo kuželkáře o předchozím víkendu Okresní Mistrovství jednotlivců. Právo startu mělo 20 mužů z pěti oddílů, kteří si vybojovali postup z oddílových přeborů. Největší zastoupení měli samozřejmě hráči druholigového SKK Jičín, dále následovali borci domácího SKK Hořice, N.Paky, Březovic a Milovic. Kromě titulu Okresního Mistra bylo ve hře celkem pět postupových míst na Mistrovství oblasti mužů, které se uskuteční rovněž na hořické čtyřdráze již tuto sobotu 29. dubna.

V první čtveřici nastoupilo hned trio hráčů SKK Jičín - Pavel Louda, Jiří Kapucián a Jaroslav Kříž, které doplnil domácí Michal Anton. Výbornou úvodní šedesátku 291 předvedl domácí M.Anton. Na dalších drahách jej však začali dotahovat Louda s Kapuciánem. V závěrečné dorážce rozhodoval doslova každý hod a nejlepší finiš měl nakonec Pavel Louda, který se výkonem 555 poražených kuželek dostal do čela. Anton byl druhý za 551 poražených kuželek a jedinou kuželku za ním pak figuroval J.Kapucián 550. V tento moment jistě nikdo netušil, že stejné pořadí zůstane až do poslední rundy!

Nejblíže k medailovým pozicím měl domácí Radek Kroupa, který dosáhl rovněž na 550 poražených kuželek, ale horší dorážka jej odsunula až za jičínského J.Kapuciána. Mezi nejlepší se nakonec neprobojoval ani obhájce okresního prvenství Jaroslav Soukup (SKK Jičín), který sice začal výborně na první dráze 145, ale poté mu střelný prach „zvlhl“. Pořadí tak dokázal změnit až jičínský „náhradník“ za Romana Bureše Jiří Vejvara. Od samého začátku hrál soustředěně a velice jistě zejména v dorážce, což znamenalo tři vyrovnané dráhy 142, 142 a 145! V závěru však ještě vše velice zdramatizoval a navíc doslova z mrtvých vstání předvedl další hráč SKK Jičín Petr Streubel. Tomu vůbec nevyšlo prvních 25 hodů, kdy dokonce třikrát přešlápl, čímž se ošidil o plných 9 kuželek! Poté však předvedl 138, 140 a na závěrečné dráze dokonce výborných 151 kuželek což znamenalo součet 549 bodů – bohužel jedinou kuželku od postupové 5.příčky.

Okresním přeborníkem pro rok 2006 se tak stal Jiří Vejvara z SKK Jičín, kterému se počítadlo zastavilo na 558 poražených kuželkách, o tři kuželky zpět skončil jeho oddílový kolega Pavel Louda 555 a na místě třetím se umístil domácí Michal Anton.