Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

V Hořicích na Krajském mistrovství jednotlivců zářil Radek Holakovský

3. 5. 2006 | Přebory | Krajské přebory mužů | J. Kapucián

Nejlepší kuželkáři Královéhradeckého kraje se sešli v sobotu na čtyřdráze SKK Hořice, aby se utkali o medaile a tři postupová místa na Mistrovství ČR. Konkurence byla obrovská, neboť z okresních přeborů Náchoda se kvalifikovala kompletní základní sestava trojnásobného mistra ČR z posledních tří sezón SKK Primátor Náchod. Největšími aspiranty na prvenství pak byli reprezentanti Radek Holakovský a Michal Jirouš. Náš okres zastupovali mezi 24 hráči Jiří Vejvara, Jiří Kapucián a Petr Streubel jako náhradník za Pavla Loudu z SKK Jičín a Michal Anton s Radkem Kroupou, kteří jako domácí měli výhodu domácího prostředí. Předem bylo jasné, že postup do užšího dvanáctičlenného finále by byl velkým úspěchem.

Hned číslo jedna si vylosoval Jiří Kapucián. Po prvních rozpačitých hodech se chytil a po celou první šedesátku držel krok dokonce s Petrem Holým z Náchoda, když oba porazili shodně 288 kuželek. Velice slušný konečný součet 548 bodů dával tušit, že bude někde na pomezí postupové dvanácté příčky. Škoda špatných otvírek v závěrečné dorážce. Na domácím Michalu Antonovi bylo vidět, že mu nervozita svazuje ruce a s 515 poraženými kuželkami, které mu zajistily 19. příčku nebyl spokojen. Okresní přeborník z předchozího týdne Jiří Vejvara nebyl zcela fit a i to jistě ovlivnilo jeho hru. 527 poražených kuželek znamenalo konečné 17. místo.

„Ostřílenější“ z domácího dua Radek Kroupa by nejradši zapomněl na svou úvodní dráhu (113), která jej připravila o lepší než 15.místo. V nabité konkurenci ani další vydařené dráhy 142, 137, 144 a konečných 536 shozených kuželek na postup stačit nemohlo. Naopak Petr Streubel po velice dobrém začátku lehké zaváhání z třetí dráhy (119) v závěru napravil (156!) a celkovým výkonem 554 kuželek se posunul před svého oddílového kolegu J.Kapuciána. Před nástupem závěrečné čtveřice v kvalifikaci byl Streubel 11. a Kapucián 12. Jelikož v poslední čtyřce nastupoval Radek Holakovský měl reálnou šanci na postup jen prvně jmenovaný. A byly to nervy. Jindřich Kašpar z Č.Kostelce hrál tři dráhy nad očekávání a vypadalo to, že s přehledem postoupí. Závěr však nezvládl a skončil až za duem SKK Jičín, což znamenalo postup P.Streubela do finále ze dvanáctého místa a první nepostupovou příčku pro J.Kapuciána.

Roli favoritů potvrdili hráči Náchoda, kteří opanovali čtyři první příčky. Hranici šesti set bodů jako první pokořil Michal Jirouš 610 a v závěru jej ještě překonal Radek Holakovský, který výkonem 622 poražených kuželek stanovil nový rekord kuželny!

Ve finále nejprve výrazně prohovořil do boje o medaile Vlado Žižko z Vrchlabí, který k 580 z kvalifikace přidal 606! Petr Holý tak zachraňoval bronzovou medaili až hodovou devítkou těsně před koncem a posledním hodem, kterým vyrovnal celkový součet Žižka 1186 kuželek. O tom že do Náchoda pocestuje dle předpokladů kompletní sada medailí tak rozhodla až lepší dorážka P.Holého. Tu měl dokonce nejlepší ze všech účastníků mistrovství (ve finále např. 227!). Stříbro bral Michal Jirouš, když i napodruhé překonal magickou šestistovku – 608 a celkem tak nasbíral 1218 bodů. Výbornou formu před Mistrovstvím ČR potvrdil i ve finále Radek Holakovský. Svůj dopolední rekord kuželny ještě vylepšil o 8 kuželek na 630! Ve finále předvedl postupně dráhy 149, 162, 155 a 164! Titul Mistra Královéhradeckého kraje mu tak patří naprosto po právu. Naopak Petru Streubelovi se ve finále již nedařilo a zůstal tak na dvanáctém místě.