Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Jubilejní 10.ročník kuželkářské ligy škol vyhrály ženy 3.ZŠ Jičín

11. 5. 2006 | Neregistrovaní | Liga škol | J. Kapucián

Ani po skončení mistrovské sezóny jičínská kuželna nezahalí. Naopak po několika týdnech usilovných bojů zde vyvrcholil jubilejní 10.ročník kuželkářské ligy učitelek. Letos se soutěže zúčastnilo rekordních 14 družstev. Dvanáct z jičínských škol a po jednom z Hořic a Ostroměře. Když v roce 1997 liga začínala, účastnilo se pouze 5 týmů. Celkem si v letošním ročníku zakoulelo 73 hráček, což je samozřejmě také rekordní počet.

Protože se musí desetiletí náležitě oslavit, hrály se všechny zápasy v maskách. Učitelky opět prokázaly, že mají nejen dostatek fantazie a smyslu pro humor, ale že dokáží podávat i skvělé výkony. O tom svědčí například nejvyšší výkon 259 poražených kuželek v podání L.Petrgálové, či nejvyšší týmový nához 838 kuželek, který dosáhl celkový vítěz letošního ročníku, tým 3.ZŠ Jičín. Boj o prvenství však byl dramatický až do posledního utkání a o triumfu 3.ZŠ Jičín rozhodlo pouze lepší skóre při stejném bodovém zisku s 1.ZŠ Jičín.


Bezproblémový průběh náročné soutěže měla již podesáté z velké části na svých bedrech hlavní organizátora a duše celého turnaje prof. Jarmila Jenčková. Poděkování za trpělivost a ochotu při poskytování technického zázemí patří rovněž členům oddílu SKK Jičín p.Egrtovi, Dědinovi a Novotnému. Turnaj byl zakončen jako vždy společenským večerem s vyhlášením výsledků a kulturním programem. Nyní se již všichni účastníci těší nejen na příští 11.ročník, ale i další jubilejní 15., který bude pro změnu odehrán v pyžamech.