Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín vybojovali na Krajských Mistrovstvích jednotlivců čtyři postupy na MČR

14. 5. 2006 | Přebory | Krajská mistrovství | J. Kapucián

O víkendu proběhla první část Krajských Mistrovství jednotlivců v kuželkách. O medailistech a postupujících na Mistrovství České Republiky je rozhodnuto téměř ve všech mládežnických kategoriích a mezi muži. Zástupcům SKK Jičín se podařilo vybojovat celkem čtyři postupové pozice na MČR!

O své síle přesvědčily zejména juniorky v Rychnově. Od samého začátku bylo zřejmé, že o medailové posty se popere s Náchodskou Anetou Cvejnovou kvartet SKK Jičín Lenka Tomášková, Lucie Slavíková, Lenka Hrdinová a Martina Tomášková. V polovině jejich stratu na to m byla nejlépe Cvejnová 269, na druhém místě figurovala Lenka Hrdinová 263, Lucie Slavíková 256 a poté sestry Lenka a Martina Tomáškovi s 254 resp. 251 poraženými kuželkami. První z boje o medaile vypadla po zaváhání na třetí dráze Martina Tomášková, která výkonem 494 kuželek obsadila pátou příčku. Naopak díky velice vydařené dráze (142) se na Cvejnovou dotáhla její sestra Lenka, ještě o kuželku lépe na tom byla před závěrečnou dráhou Lenka Hrdinová. Koncovka však opět nejlépe vyšla zástupkyni SKK Náchod Anetě Cvejnové, která tak výkonem 548 poražených kuželek vybojovala titul Krajské Mistryně. Lenka Hrdinová na poslední dráze trochu zvolnila a celkovým součtem 517 poražených kuželek si zajistila 4. místo, které již znamená postup na MČR! O stříbro svedly velkou bitvu Lenka Tomášková s Lucií Slavíkovou. Obě hráčky Jičína nakonec dosáhly naprosto shodného součtu 531 kuželek a tak o stříbře pro Tomáškovou a bronzu pro Slavíkovou rozhodla až těsně lepší dorážka prvně jmenované.


Další postupovou radost přineslo klání juniorů v Náchodě. Zde zahrál výborně kvalifikaci Lukáš Vik a do finále šel z prvního místa za parádních 582 pražených „dřev“! Ve finále se mu již tolik nedařilo (522) a předstihl jej pozdější vítěz Martin Podzimek (Rychnov n.Kn.) a těsně o 11 a 12 kuželek i Adamů a reprezentant Ondřej Sobčák (Náchod). Naštěstí velký boj o poslední postupovou, tedy čtvrtou pozici s Martinem Veselým z Dobrušky již kuželkář SKK Jičín o 3 kuželky uhájil! Do finále se probojovali i další zástupci našeho okresu a nevedli si vůbec špatně. Zdeněk Měkota z Hořic skočil 6., Martin Fikar z Březovic 7. a jičínský Jaroslav Kazda dvanáctý.


V dalších kategoriích zůstali naši zástupci těsně za postupovými příčkami. Dorostenka Eva Vysučková vybojovala ve Vrchlabí páté místo za 483 poražených kuželek, na sedmé pozici pak skončila Michaela Nožičková 467.


V Jičíně se představili žáci a žákyně. Bohužel za očekáváním skončila druhá z celorepublikového Poháru mladých nadějí Nela Pristandová – ta si však naštěstí zajistila postup na MČR přímo ze zmiňovaného poháru. Nejlepší z domácích nadějí tak byla na 6. místě Tereza Plesarová a mezi chlapci 11. Zdeněk Jirásko.