Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Ladislav Křivka a Ondřej Fikar zvítězili na Mistrovství kraje jednotlivců!

14. 5. 2006 | Přebory | Krajská mistrovství | J. Kapucián

Krajské šampionáty jednotlivců v kuželkách pokračovaly v kategoriích dorostenců, žen a seniorů nad 50 let. Zástupci našeho okresu přivezli hned dvě zlaté medaile!

Velkou radost domácím příznivcům udělal v Hořicích dorostenec Ondřej Fikar, který dokonale využil domácího prostředí a vybojoval první místo výkonem 574 poražených kuželek. Předvedl nejlepší dorážku (205) a čtyři kvalitní, vyrovnané dráhy: 144, 141, 151 a 138. Za sebou tak překvapivě zanechal celou řadu předních ligových hráčů. Druhý skončil Michal Kala z Rychnova n.Kn. 560 a o bronz svedli velice vyrovnanou bitvu náchodský Jakub Špaček a Honza Bednařík z Jičína. První polovinu měl lepší Bednařík (284). Poté však předvedl excelentní dráhu (162!) Špaček a dostal se o 4 kuželky před Bednaříka. Jičínský hráč měl pro změnu zase lehce lepší závěrečnou dráhu. Nakonec oba soupeři dosáhli naprosto shodného výkonu 547 kuželek a o medaili ve prospěch Špačka rozhodla lepší dorážka. O pátou, poslední postupovou příčku na Mistrovství ČR svedla na dálku velký boj trojice Chráska, Neumann (oba Č.Kostelec) a Tadeáš Pitthard z SKK Jičín. Jičínský kuželkář měl výborný vstup do soutěže 149, poté zvolnil 126 a stop postupovým nadějím vystavilo zaváhání na třetí dráze (114). Škoda neboť k cennému úspěchu scházelo pouhých 5 kuželek.


Ženy měly dostaveníčko v Rychnově a některou z medailí chtěly rozhodně přivést hráčky prvoligového SKK Jičín. Kvalifikace se jim však nevydařila zcela podle představ. Do dvanáctičlenného finále postoupila z místa desátého Dana Viková 479, z osmé příčky Marie Kolářová 482 a nejlepší výchozí pozici si připravila Martina Hrdinová, které vyrovnaná hra přinesla 513 poražených kuželek a čtvrté místo s minimálním odstupem na medailové pozice. Při druhé stodvacítce během jediného dne se ve finále většina hráček mírně pohoršila. Výjimkou byla Dana Viková, která zahájila velký útok z desátého místa. Zejména výbornou první (144) a třetí (139) třicítkou položila základ nejlepšího finálového výkonu ze všech účastnic – 519 poražených kuželek a celkovým součtem 998 bodů se na dlouho usadila v čele průběžného pořadí. Překonat její výkon se nepodařilo ani hráčkám z druhé finálové čtveřice, které se kvalifikovaly z 5. až 8. místa. Výpadky se však nevyhnuly ani nejlepším a tak závěr bojů o postup na MČR byl nesmírně dramatický. Výrazně polevila ve finále Bezdíčková, která se tak propadá až na konečnou šestou příčku. Naopak Martina Hrdinová útočí na druhou Michaelu Kučerovou. Před poslední dráhou je rozdíl mezi touto dvojicí a navíc výkonem Dany Vikové pouhých 7 kuželek. Stříbro nakonec vybojovala Martina Hrdinová součtem 1005 bodů, a o bronzu nakonec mezi M.Kučerovou a D.Vikovou rozhodla při stejném součtu 998 bodů až lepší dorážka hráčky Náchoda. Dana Viková si však čtvrtým místem, stejně jako všechny medailistky vybojovala postup na MČR! První místo získala zaslouženě domácí Irena Bidermanová, která jako jediná dokázala pokořit hranici pěti set bodů v obou náhozech.


Parádně sedla soutěž seniorů na Náchodské kuželně jičínskému Ladislavu Křivkovi. Od samého začátku hrál velice soustředěně a bylo jasné že bude atakovat nejvyšší příčky. Své vystoupení zahájil 143 poraženými kuželkami, poté přidal 133 a ve druhé polovině jeho výkon gradoval. Perfektní plné 108 na třetí dráze dávají základ parádním 153 shozeným kuželkám a jičínský kuželkář bojuje na dálku s dalším ostříleným ligovým harcovníkem Jaroslavem Jeníčkem z Trutnova o příčku nejvyšší. Vše rozhoduje závěrečná dráha, kterou má lepší v poměru 142-135 hráč SKK Jičín a to mu vynáší titul Mistra Královehradeckého kraje ve výborném výkonu 571 poražených kuželek a samozřejmě i právo účasti na MČR!


Pro kuželkáře SKK Jičín tak Krajská mistrovství jednotlivců skončila velkým úspěchem, neboť na MČR se představí celkem 10 hráčů úspěšného oddílu. Navíc Hořice bude zastupovat dorostenec O.Fikar.