Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Lenka Hrdinová bronzová na Mistrovství ČR!

22. 5. 2006 | Přebory | Mistrovství ČR Juniorů | J. Kapucián

Kuželkářská sezóna vyvrcholila v těchto dnech Mistrovstvími České Republiky jednotlivců. Skvělé zprávy přišly z Rosic, kde na místní kuželně bojovalo o medaile 36 nejlepších juniorek. Z Královéhradeckého kraje postoupila na šampionát hned trojice hráček SKK Jičín.

Na výborně připravené kuželně byly k vidění opravdu vynikající výkony a již hranice na postup do finálové šestnáctky byla položena hodně vysoko. Do tohoto boje nezasáhla Lucie Slavíková, které se nedařilo v dorážce a nakonec obsadila jednatřicáté místo za 494 poražených kuželek. To od zbývajících dvou hráček SKK Jičín se postup více méně očekával – neboť obě dvě patří do kádru juniorské reprezentace. Lenka Tomášková však podala pouze průměrný výkon 530 poražených kuželek a to na postup nestačilo. Ztráta nebyla velká, ale pro tentokrát z toho rezultovalo „pouze“ 22.místo. Jičínské dresy však byly hodně vidět i v boji o příčky největší o což se postarala Lenka Hrdinová. Ta se na první sobotní nához vyspala famózně a po skvělém výkonu, zejména v dorážce, si vylepšila osobní rekord na 578 poražených kuželek! To jí vyneslo na průběžné třetí místo za ostřílené reprezentantky a medailistky z MS D.Wiedermannovou a L.Vaverkovou (obě 593). Čtvrtá Vendula Šebestová však ztrácela pouhé tři kuželky a na padavé kuželně měl šanci sáhnout na medaili kdokoliv z první desítky průběžného pořadí.

Do finále nastupovaly hráčky v opačném pořadí z kvalifikace, tedy od šestnácté k té nejlepší. Lenka Hrdinová tak startovala v závěrečné čtveřici nejlepších hráček, hned vedle Venduly Šebestové. A vyvrcholení šampionátu nabídlo strhující podívanou. Wiedermannová s Vaverkovou byly opět suverénní a přetahovaly se o zlato. Rozdíl mezi nimi byl minimální a rozhodoval každý hod. Wiedermannová se dokázala oproti sobotě ještě zlepšit na 607 a zlato tak vybojovala o 13 kuželek ve fantastickém součtu obou dní 1200 poražených kuželek! Souboj o bronz byl však ještě dramatičtější. Jak Hrdinová tak Šebestová musely nejprve odrazit nápor do té doby vedoucí Lenky Lenochové, která předvedla ve finále výborných 585 a její součet činil 1132 kuželek. Hrdinová měla jistější dorážku, když obě dvě stodvacítky zvládla jen se dvěma újezdy! Šebestové se zase více dařilo do plných. Nápor Letochové se nakonec oběma povedlo ustát a v infarktové koncovce si to v souboji nervů rozdaly o bronzovou medaili. Šebestová byla ve finále o 3 kuželky lepší 569-566 a to znamenalo, že obě kuželkářky dosáhly nakonec naprosto shodného součtu 1144 kuželek. V tomto případě rozhoduje lepší dorážka a ta zajistila bronz hráčce SKK Jičín Lence Hrdinové, která tak dosáhla svého největšího individuálního úspěchu v kariéře.


Výrazně méně se na šampionátu dařilo Lukáši Vikovi, který nenavázal na svůj výborný výkon z mistrovství kraje. 513 poražených kuželek jej zařadilo na dvaatřicáté místo. Pro jičínského juniora však již byla úspěchem samotná účast na MČR.