Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Petr Streubel po skvělých výkonech druhý na Vyškovském sprinteru

29. 8. 2006 | Ostatní | Turnaj Vyškovský sprinter 2006 | J. Kapucián

Vyškov – Kuželkářská sezóna pomalu klepe na dveře a na řadu tak přicházejí přípravné turnaje. Na vyškovské kuželně se uskutečnil turnaj v zatím ne příliš rozšířené, ale atraktivní kuželkářské disciplíně sprintu jednotlivců. Turnaj přilákal velice silnou konkurenci, o čemž svědčí i to, že mezi 28 startujícími z 11 klubů nechyběli reprezentanti Radek Holakovský a David Machala! Všichni přihlášení, mezi kterými nechyběl ani zástupce ligového A týmu SKK Jičín Petr Streubel, byli rozděleni do 7. skupin po čtyřech, kde se utkal "každý s každým". Do vyřazovacích bojů pak postoupilo 24 hráčů.

V nich se potvrdilo, že sprint je velmi nevyzpytatelná soutěž, kde lze jen těžko dopředu tipovat favorita. Bez problémů postoupil do vyřazovacích bojů Petr Streubel po velice nadějných výkonech 99, 91 a 101 poražených kuželek (hraje se vždy 10 hodů do plných a 10 do dorážky) s bilancí dvou výher a jedné porážky. V osmifinále si poradil 96-92 s M. Maryškou z pražské Konstruktivy a postoupil tak mezi nejlepších dvanáct. To se překvapivě nepodařilo R. Holakovskému, který vypadl po utrápeném souboji s J. Němcem 67-77! Čtvrtfinále zvládl zástupce SKK Jičín s přehledem a po výsledku 94-84 se ocitl mezi nejlepší šesticí! Spanilá jízda vyškovským pavoukem však pokračovala dále, a to v semifinále, které se hrálo již na dvě hry. První souboj Streubel-Kamenišťák (Sokol Vážany) byl vyrovnaný až do posledního hodu, který rozhodl o těsné výhře 84:83 pro hráče Jičína. Odveta již byla jednoznačná 91-81 a Jičín tak měl trochu nečekanou, ale naprosto zaslouženou účast ve tříčlenném finále.


Tam se probojovali dále Miloš Železný (Sokol Vážany) a favorizovaný legionář a reprezentant ČR David Machala (Waldorf). Vzájemné zápasy mezi touto trojicí tak měli přinést rozuzlení tajenky o postavení na stupních vítězů. Petr Streubel vstoupil do finále nebojácně a potvrdil svou herní pohodu vysokým vítězstvím 98-75 nad Železným. Ve druhém souboji zůstali za očekáváním oba aktéři: Železný-Machala 72:71. Na obou již byla znát únava z celodenního náročného programu. Velice blízko celkovému triumfu tím pádem byl Streubel, kterému stačilo držet odstup od Machaly do 26 kuželek. Bohužel v závěrečném duelu si jičínský kuželkář vybral první slabší chvilku na turnaji a naopak Machala dokázal zmobilizovat zbytky sil ke skvělému výkonu a výhře 103-68. Streubelovi tak příčka nejvyšší utekla o osm kuželek. Druhé místo je i tak cenným úspěchem a hlavně dobrým příslibem před začátkem nového ligového ročníku.