Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Nejlepší kuželkáři kraje bojovali o tituly v Jičíně

8. 5. 2007 | Přebory | Oblastní přebory | J. Kapucián

Jičín – Nejlepší kuželkáři královéhradeckého kraje se sešli v sobotu na jičínské kuželně. Ta byla svědky velice dramatického boje o medaile, mistrovský titul a především tři postupová místa na Mistrovství České republiky jednotlivců. Mezi největší favority patřili hráči několikanásobného Mistra ČR SKK Náchod, ale na zdejší čtyřdráze to neměli rozhodně jednoduché.

Hrálo se na dva náhozy, kdy si lepší polovina z 24členné startovní listiny proklestila cestu do dvanáctičlenného finále. Na postup bylo zapotřebí porazit minimálně 539 kuželek. To se ze sedmi zástupců našeho okresu podařilo trojici Jiří Baier 559 (SKK Hořice), Pavel Louda 549 a Roman Bureš 547 (oba SKK Jičín). Z favoritů neprošel sítem kvalifikace o jedinou kuželku snad jen vrchlabský Michal Rolf, smůlu měl i hořický Zdeněk Měkota, kterému scházely pouhé 2 kuželky.


Po kvalifikaci bylo v čele pořadí: J. Bartoníček (SK Solnice) 584, J. Hažva (SKK Náchod) 575 a V. Žižko 567. Zástupci našeho okresu se seřadili na 5. až 8. místě s odstupem maximálně 20 kuželek na medailové posty, takže vše bylo velice otevřené.


Do finále nastupovali hráči v opačném pořadí, dle dosažených výsledků. V úvodní čtveřici nikdo výrazně nezaútočil a tak všichni příznivci netrpělivě očekávali výkony domácích a hořického Jiřího Baiera. Prvním zklamáním bylo odstoupení Pavla Loudy, kterému zranění nedovolilo finále dokončit. Jiří Baier bohužel nenavázal na výborný dopolední výkon, když k 559 poraženým kuželkám přidal „jen“ 522 a to v nabité konkurenci nakonec znamenalo 8. místo. Náchodský Jan Horn prakticky zopakoval svůj dopolední výkon a tak jediným kdo se v náročném programu dokázal výrazně zlepšit byl domácí Roman Bureš. Po mohutném finiši na závěrečné dráze (156) se mu počítadlo zastavilo až na krásných 563 poražených kuželkách, což znamenalo celkový součet 1110 bodů a průběžné první místo! K posunu na ještě vyšší příčku by však museli hlavní favorité výrazněji zaváhat a to se již nestalo. Souboj o medaile byl však nesmírně dramatický a nakonec první čtveřici dělilo po 240 hodech pouhých 10 kuželek! Doposud vedoucí Jirka Bartoníček zaváhal na úvodní dráze a to jej stálo titul. Jeho výpadek (119) dokonale využil k útoku z druhého místa Jaroslav Hažva, odchovanec Smiřic a v současné době opora mistrovského Náchoda, který výkonem 1130 bodů vybojoval titul Mistra kraje. Bartoníček uhájil stříbro o jedinou kuželku před Petrem Holým z Náchoda, který pro změnu těsně odsunul z medailové pozice vrchlabského Žižka.