Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Marie Kvasničková Mistryní kraje!

8. 5. 2007 | Přebory | Oblastní přebory | J. Kapucián

Jičín – Dobře připravená kuželna v Hořicích hostila o tomto víkendu nejlepší kuželkářky královéhradeckého kraje, které se zde utkaly o mistrovský titul a především hned pět postupových pozic na Mistrovství České republiky jednotlivců. Mezi největší favoritky patřili určitě hráčky prvoligového Jičína a Náchoda.

Hrálo se na dva náhozy, kdy si lepší polovina z 16členné startovní listiny proklestila cestu do osmičlenného finále. Na postup stačilo porazit průměrných 506 kuželek. Přesto by o záludnostech kvalifikace mohly vyprávět největší favoritky. Kapitánka prvoligového Jičína Martina Hrdinová se po třech vyrovnaných drahách držela na předních místech, stejně jako zkušená N. Majerová z Náchoda. Závěr však ani jedna nezvládla a skončily zklamány až ve druhé desítce výsledkové listiny. Hodně smůly měla Dana Viková, které finále proklouzlo doslova mezi prsty o jedinou kuželku!


Naopak do finále postoupila kapitánka jičínské třetiligové rezervy Alena Šedivá 506, nejzkušenější jičínská hráčka Marie Kolářová a to dokonce ze 3. místa poté co porazila 518 kuželek a moc příjemným překvapením byl výkon Marušky Kvasničkové. Úvodní šedesátka 290! Na další dráze skvělých 150 a to znamenalo rázem obrovský náskok více jak 40 kuželek. Jičínské hráčce se počítadlo nakonec zastavilo na parádních 568 poražených kuželkách a o přebornici tak bylo prakticky rozhodnuto před finále.


To přineslo jičínským barvám i další cenné úspěchy. Alena Šedivá se posunula na konečné sedmé místo 997 (506+491) a nestárnoucí Marie Kolářová úspěšně zaútočila na stříbro, když se ve finále zlepšila na 532 kuželek. Celkově tak součtem 1050 poražených kuželek odsunula na bronzový stupínek rychnovskou I. Bidrmanovou 1043. Týden po zisku zlata v kategorii seniorek tak přidala do své bohaté sbírky medailí další cenný kov. Závěr však byl velkým sólem pro M. Kvasničkovou, která byla nejlepší i ve finále (539) a s obrovským náskokem 57 kuželek zcela zaslouženě vybojovala titul Mistryně královéhradeckého kraje! Navázala tak na stejný úspěch z před dvou let a soupeřkám dala šanci na zlato jen loni, při svém ročním pobytu na N. Zélandu.