Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Honza Bednařík osmý v republice

8. 5. 2007 | Přebory | Mistrovství republiky | L. Hrdinová

Horní Benešov – Na Mistrovství České republiky dorostenců v Horním Benešově reprezentoval jičínský kuželkářský klub Jan Bednařík, který prošel sítem okresních i krajských přeborů. V konkurenci 36 účastníků, kde se objevila i zvučná jména reprezentantů, se rozhodně neztratil.

V sobotu probíhaly kvalifikační boje, ze kterých pouze 16 účastníků s nejvyššími výkony postupovalo do finále, které bylo sehráno v neděli. Bednařík porazil v kvalifikaci výborných 565 kuželek, když se mu dařilo především v druhé polovině startu (303 kuželek). Do druhého dne se probojoval ze 6. místa, když v čele pořadí se drželo trio Hubáček, Bartoš a Sochor. Na Hubáčka Bednařík ztrácel pouhých 17 kuželek.


V nedělním finále udržoval po třech drahách kontakt se soupeři, přestože často chyboval v dorážce. Na poslední dráze však přišel výpadek, a tak se mu zastavilo počitadlo na 531 poražených kuželkách. V součtu to znamenalo 1096 poražených kuželek a hezké 8. místo. Na titul mistra republiky dosáhl nakonec Miloš Stloukal z MS Brno, který zaútočil z 8. pozice po kvalifikaci. Další medailové posty obsadili Jan Sochor z Rýmařova a Jan Bergerhof z Duchcova.