Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Marie Kolářová přivezla bronz z MČR!

27. 5. 2007 | Přebory | Mistrovství ČR | J. Kapucián

Kutná Hora – Hostitelem Mistrovství České republiky v kategorii seniorek byla pro tento rok TJ Sparta Kutná Hora. Pořadatelé připravili hráčkám perfektní podmínky a opravdu se bylo na co dívat. Hrálo se do nových kuželek Syndur Top a před každou rundou bylo mazáno, a tak se daly očekávat pěkné výkony. Své želízko v ohni měl i jičínský oddíl, který zastupovala ve velice slušné formě hrající Mistryně kraje Marie Kolářová.

Los nebyl příliš příznivý, neboť musela nastoupit hned v úvodní „rundě“, což nemá rád téměř nikdo z kuželkářů. Start se však zástupkyni SKK Jičín vydařil nad očekávání, když na úvodní dráze porazila 145 kuželek. Dráha druhá znamenala ještě další zlepšení a to na 148 kuželek! Po první šedesátce 293(!) tak bylo zaděláno na výborný výsledek. I v druhé polovině svého startu se nejzkušenější jičínská hráčka vyhnula větším výpadkům (133+136) a své mistrovské vystoupení tak dotáhla na nádherných 562 bodů a to byla hozená rukavice všem soupeřkám.

Od počátku tak byla nastavena celkem vysoká laťka, neboť ne vedlejších drahách M. Donátová porazila rovných 550 kuželek, což jí vyneslo průběžné 2. místo. Obě dvě hráčky pak dlouho zůstávaly neohroženy na vedoucích pozicích.

Do tohoto pořadí promluvila až ve čtvrté čtveřici hrající Alena Dudová (Spartak Soběslav), která se výkonem 558 poražených kuželek vměstnala mezi tyto dvě hráčky. Toto pořadí, ale nevydrželo dlouho. Ve 14 hodin se představila dlouholetá reprezentantka Daniela Žďárková (TJ Jiskra Nový Bor), a ta šla svou hrou od počátku za vítězstvím. Shodila pěkných 572 kuželek a na dlouhou dobu se nikým neohrožována usadila na prvním místě. Druhou příčku však stále okupovala Marie Kolářová!

Pořadí se měnilo až po odehrání poslední čtveřice, v níž nastoupila obhájkyně titulu Věra Tomanová. A právě ona sváděla obrovskou bitvu na dálku o bronz či stříbro. Byl to boj až do posledního hodu, nakonec předčila jičínskou hráčku o pouhé 2 kuželky za výkon 564 kuželek. Marie Kolářová však byla maximálně spokojená, protože takovéto zakončení vydařené mistrovské sezóny je rozhodně „nad plán“.

Na mistrovství byly k vidění opravdu hodnotné výkony, což dokazuje i fakt, že pětistovkovou hranici překonalo rovných 30 hráček!

Výsledky:
1. Daniela Žďárková (TJ Jiskra Nový Bor) 572 2. Věra Tomanová (Jiskra Rýmařov) 564 3. Marie Kolářová (SKK Jičín) 562 4. Alena Doudová (Spartak Soběslav) 558 5. Marie Donátová (Tesla Pardubice) 550