Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Přátelská mezinárodní utkání SKK Jičín – Motor Altenburg přinesla skvělé výkony

1. 6. 2007 | Ostatní | Přátelská utkání | J. Kapucián

Jičín – Závěr kuželkářské sezóny je pro jičínské kuželkáře již více než 30 let spjat s tradičním setkáním s přáteli z německého Altenburgu. Po loňské návštěvě v Německu, byli tento rok hostiteli populárního dvojutkání členové SKK Jičín. Jičínská kuželna byla perfektně připravena a to se odrazilo i na kvalitních výkonech.

Jičínští kuželkáři svým soupeřům vůbec nic nedarovali a od samého začátku šli jasně za vítězstvím. O fantastický vstup do zápasu se postarala Martina Hrdinová. Celých 120 hodů zvládla bez jediného újezdu a na všech drahách shodila minimálně 144 kuželek! Na úvod to bylo 148, na druhé dráze po fantastické dorážce (72) dokonce 158 kuželek! Třetí dráha 144 a závěrečná 149. Do posledních hodů se tak otřásala v Jičíně doposud domácím hráčem či hráčkou nepřekonaná magická hranice 600 bodů, ale i pro tentokrát odolala a to o jedinou kuželku – 599! Velmi dobře hrál na vedlejších drahách i Josef Vejvara, který se po výpadku při druhé třicítce dokázal skvěle namotivovat na druhou polovinu svého startu, při které předvedl na 60 HS 316 shozených kuželek! Celkově pak dosáhl výkonu 572 bodů.

Ve druhé dvojici navázal na skvělé výkony jičínských hráčů i Martin Mazáček, který si vytvořil nový osobní rekord 584 bodů! Čestný bod pro hosty vybojoval proti J. Šrotýřovi Manfred Böhme díky 518 poraženým kuželkám. Remízou pak skončil duel L. Křivka – B. Eulenstein, když oba borci dosáhli shodně na 493 bodů. Závěr utkání pak vyšperkoval dalším hodnotným výkonem Roman Bureš, kterému se počítadlo zastavilo až na 570. V prvním utkání tak zvítězil Jičín nad Altenburgem vysoko o 363 kuželek 8,5:1,5.

Sobota přátelského setkání je vždy vyhrazena společnému výletu. Letos představoval hlavní cíl Liberec a jeho dominanta Ještěd. Vyvrcholením dne se stal velice vydařený společenský večer v prostorách ranče Na Kamenci.

Výkony v nedělním utkání bývají tradičně slabší těch pátečních. Jičínští hráči využili možnosti domácího prostředí a sáhli ke třem změnám v sestavě. Novicové Jaroslav Soukup a Miroslav Bureš si své soupeře v dramatických koncovkách o 10 resp. 5 kuželek pohlídali a tak i ve druhém utkání měl Jičín stále převahu. Suverénně nejlepším hráčem zápasu však byl tentokráte Martin Böhme. Ten si dokonale spravil chuť po pátku, kdy se mu rozhodně nedařilo podle představ. Tentokráte zahájil na první dráze 154 poraženými kuželkami, dvojka byla trochu slabší 129, ale vše si vynahradil při následující třicítce, na které předvedl skvělých 164! Na poslední dráze bojoval do posledního hodu o dosažení magické šestistovky, ale stejně jako M. Hrdinové v pátek, i jemu byla o jedinou kuželku tato meta zapovězena. 599 poražených kuželek však všichni přítomní ohodnotili bouřlivým potleskem.

Druhá polovina utkání již byla v režii domácích hráčů, kteří soupeřům z Německa nepustili již ani jeden bod. Nejlepšího výkonu v jičínském dresu dosáhl Josef Vejvara, a to 569 poražených kuželek, což pro něj znamenalo v součtu s pátečními 572 body cenu pro nejlepšího hráče dvojutkání. Na straně Altenburgu byl nejlepším samozřejmě Martin Böhme. Jičín tak byl lepší i v tomto utkání - o 236 kuželek 9:1. Co je však nejdůležitější, zvítězila především dobrá a přátelská atmosféra, na kterou se do Altenburgu v příštím roce již nyní všichni účastníci moc a moc těší.