Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Rumcajsova 60 veteránů 2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Lenka Hrdinová druhá na kontrolním startu reprezentace

13. 6. 2007 | Reprezentace | Kontrolní start | J. Kapucián

Olomouc - Na osmidráhové kuželně Hanáckého kuželkářského klubu Olomouc se o uplynulém víkendu konal další kontrolní start juniorské reprezentace v přípravě na MS 2008 v chorvatském Zadaru.

Sraz účastníků byl v sobotu v 11.30 a po obědě všichni absolvovali první stodvacítku. Následovalo 90 minut regenerace v bazénu a večer soutěž v tandemech, kde tandemy, které se dostaly do semifinále a finále odehrály dalších 240 hodů. V neděli pak následovalo druhých ostrých 120 HS.

Nominaci obdrželo kompletní jičínské trio juniorek. Lenka Hrdinová a sestry Martina a Lenka Tomáškovy. Poslední jmenovaná se ze zdravotních důvodů omluvila, ale dvě zbývající nás reprezentovaly výborně.

V sobotu po obědě se hrálo prvních 120 HS. Nejlepší byla Hanka Wiedermannová 549 a hned za ní skončila díky 539 poraženým kuželkám Lenka Hrdinová, která předvedla báječný finiš na poslední dráze – 159! Martina Tomášková vybojovala čtvrté místo, když se prezentovala nejlepší dorážkou a celkem porazila 520 kuželek.

Večer se hrály tandemy. Lenka Hrdinová s Jaroslavem Kejzlarem z Rychnova bohužel nepostoupili z prvního kola. Martina Tomášková si nalosovala Michala Kratochvíla z MS Brno a těm se společnými silami podařilo postoupit do čtvrtfinále. Vyhráli O. Touš (Č. Velenice) a Andrea Axmanová (Austria Krems).

V neděli si Lenka Hrdinová pohlídala celkové druhé místo v hodnocení obou náhozů dohromady a to dalším pěkným výkonem 530 kuželek, v neděli čtvrté místo. Martina porazila 510 „dřev“ a to v součtu obou náhozů znamenalo deváté místo.

Celkové výsledky KS juniorek: