Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Lenka Hrdinová druhá na kontrolním startu reprezentace

13. 6. 2007 | Reprezentace | Kontrolní start | J. Kapucián

Olomouc - Na osmidráhové kuželně Hanáckého kuželkářského klubu Olomouc se o uplynulém víkendu konal další kontrolní start juniorské reprezentace v přípravě na MS 2008 v chorvatském Zadaru.

Sraz účastníků byl v sobotu v 11.30 a po obědě všichni absolvovali první stodvacítku. Následovalo 90 minut regenerace v bazénu a večer soutěž v tandemech, kde tandemy, které se dostaly do semifinále a finále odehrály dalších 240 hodů. V neděli pak následovalo druhých ostrých 120 HS.

Nominaci obdrželo kompletní jičínské trio juniorek. Lenka Hrdinová a sestry Martina a Lenka Tomáškovy. Poslední jmenovaná se ze zdravotních důvodů omluvila, ale dvě zbývající nás reprezentovaly výborně.

V sobotu po obědě se hrálo prvních 120 HS. Nejlepší byla Hanka Wiedermannová 549 a hned za ní skončila díky 539 poraženým kuželkám Lenka Hrdinová, která předvedla báječný finiš na poslední dráze – 159! Martina Tomášková vybojovala čtvrté místo, když se prezentovala nejlepší dorážkou a celkem porazila 520 kuželek.

Večer se hrály tandemy. Lenka Hrdinová s Jaroslavem Kejzlarem z Rychnova bohužel nepostoupili z prvního kola. Martina Tomášková si nalosovala Michala Kratochvíla z MS Brno a těm se společnými silami podařilo postoupit do čtvrtfinále. Vyhráli O. Touš (Č. Velenice) a Andrea Axmanová (Austria Krems).

V neděli si Lenka Hrdinová pohlídala celkové druhé místo v hodnocení obou náhozů dohromady a to dalším pěkným výkonem 530 kuželek, v neděli čtvrté místo. Martina porazila 510 „dřev“ a to v součtu obou náhozů znamenalo deváté místo.

Celkové výsledky KS juniorek: